Goede en betaalbare smartwatch kopen? Zo ga je te werk!

Goede en betaalbare smartwatch kopen? Zo ga je te werk!

Een goede en betaalbare smartwatch vinden kan een hele zoektocht zijn. Daarom helpen we jou graag bij deze zoektocht. We vertellen graag waar je op moet letten bij het kopen van een smartwatch, maar lichten ook smartwatches uit met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit doen we geheel onafhankelijk, naast dat we onze eigen smartwatches voor dames verkopen. Dit om jou op een eerlijke wijze te ondersteunen bij het kopen van een nieuwe smarthorloge. 

Hoe vind je een goede en betaalbare smartwatch?

Het kiezen van een goede en betaalbare smartwatch kan lastig zijn, want wat goed is verschilt heel erg persoon. Hierdoor kan voor iemand met weinig vereisten een smartwatch van nog geen 50 euro al voldoende functies vinden hebben, terwijl topsporters alle prestaties willen meten en daardoor uitkomen bij merken als Garmin. Je hebt het dan al snel over smartwatches tussen de 700 en 1000 euro. Dit laat wel zien dat het verschil tussen smartwatches ontzettend groot kan zijn, zowel in kwaliteit als functionaliteit, maar ook in de prijs. Juist omdat deze zoektocht zo lastig is, hebben wij een smartwatch dames collectie samengesteld, met smartwatches die in onze ogen de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Maar daar gaan we het op deze pagina het verder niet te veel over hebben, want we gaan jou helpen bij jouw zoektocht naar een nieuw smarthorloge. 

Welke stappen moet je nemen voor het kopen van een smartwatch? 

Wij hebben al vaak onderzoek gedaan naar klanten binnen de horlogerie. Wat ons hier voornamelijk in opvalt, is dat de customer journey in onze niche veel langer is dan bij andere webshops. Hier hebben we het ook al vaak over gehad met andere webshop eigenaren. Het zijn vaak veel stappen die een klant doorloopt, voordat hij beslist welke smartwatch het wordt. Dit maakt het voor ons extra belangrijk om informatie te verschaffen waar jij ook echt wat aan hebt. Daarom hebben we tips samengesteld voor het vinden van een smartwatch, die aan jouw behoeften voldoet, en ook nog eens binnen jouw budget past. 

  1. Bepaal welke functies belangrijk voor je zijn: Bedenk welke functies je zoekt in een smartwatch. Wil je een smartwatch die je voornamelijk gebruikt om notificaties te ontvangen en te beantwoorden, of wil je een smartwatch die ondersteunt met sporten en zelfs sportprestaties bijhoudt? Je zou een lijstje kunnen maken, waarin je aangeeft wat jij allemaal verwacht van een smartwatch. Zo start je met een duidelijke visie jouw zoektocht, en heb je helder waar je naar op zoek bent. Voor meer informatie hierover raden we het ook aan om volgend blog te lezen: Wat is de meerwaarde van een smartwatch?
  1. Bepaal je budget: Hoeveel wil jij eigenlijk uitgeven aan een smartwatch? Wat is het maximale wat een smartwatch mag kosten? Als je deze twee vragen beantwoord hebt, wordt het al makkelijker om te zoeken naar smartwatches met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het lezen van ons blog over goedkope dames smartwatches is wellicht ook een goed idee.
  1. Bekijk reviews: We zullen geen namen noemen, maar binnen onze niche zijn er helaas veel webshops die niet eerlijk handelen. Bekijk daarom voor de aanschaf van een product altijd de reviews, op bijvoorbeeld Trustpilot of Webwinkelkeur. Je weet dan al snel wat je van een webwinkel mag verwachten en leest ook hoe anderen het product ervaren hebben. Wel zo fijn! Bekijk ook zeker ons Trustpilot account eens, om ook onze reviews te bekijken. 
  1. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders: Ook binnen de smartwatch wereld zijn er aanbieders die ongelooflijk veel geld vragen voor het digitale horloge. Daarom is het goed om ook vergelijkingssites te bekijken. Hoewel onze smartwatches al zowat de goedkoopste zijn binnen de markt, is dit vooral bij de grote merken belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Coolblue en Bol.com om smartwatches te vergelijken, maar je kunt ook een vergelijkingssite als Beslist gebruiken. De filters maken het mogelijk om een goede en betaalbare smartwatch te vinden. 
  1. Bekijk ook eens oudere modellen: Een nieuw model betekent niet altijd dat de functionaliteiten van de smartwatch ook beter zijn geworden. Soms zijn de processors nog hetzelfde en functioneert een nieuw model hetzelfde als een ouder model. Bekijk daarom ook zeker oudere smartwatches en vergelijk de specificaties met nieuwere modellen. Soms is alleen de omhulzing of het bandje in een nieuw jasje gestoken.

Smartwatch vergelijken beslist.nl

  1. Overweeg om een refurbished smartwatch te bestellen: Refurbished modellen zijn producten die een tweede kans krijgen en vaak goedkoper zijn dan nieuwe modellen. Refurbished modellen zijn gecontroleerd en gerepareerd, en worden verkocht met garantie. Deze worden vaak aangeboden bij grotere partijen, zoals Coolblue. Hier vind je een groot aanbod tweedehands smartwatches. 

Welke merken/modellen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding?

Je weet nu beter hoe jij smartwatches vindt die betaalbaar zijn, en de kwaliteiten hebben waar jij naar op zoekt bent. Toch willen we nog wat dieper op de inhoud ingaan en laten zien welke modellen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Hieronder lichten we een aantal merken en modellen uit. Dit biedt jou nog meer handvatten tijdens jouw zoektocht. 

1. Apple Watch Series 8: De Apple Watch is al jaren een van de populairste smartwatches op de markt. Met de Series 8 biedt Apple een premium smartwatch die veel functies biedt, zoals GPS, hartslagmeter en een ECG sensor. Dat laatste meet jouw hartslag door elektrische signalen in jouw bloed te meten. Ook heeft de Apple Watch Series 8 een helder scherm en een lange batterijduur. Dit smarthorloge van Apple heeft eigenlijk alles wat je van een smartwatch mag verwachten. Dit zijn tegelijkertijd ook een van de meest verkochte smarthorloges in Nederland. Ook omdat dit horloge natuurlijk perfect functioneert met iPhones en dat soms met andere smartwatches niet het geval is. Al gaat dat wel steeds beter. De Apple Watch Series 8 is verkrijgbaar vanaf €499. Vind je dit te duur? Dan raden we het aan om nog even verder te lezen.

2. Samsung Galaxy Watch 5 Pro: De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is een zeer populaire smartwatch onder de mensen met een android telefoon. De Samsung Galaxy Watch 5 is uitgerust met een aantal opmerkelijke specificaties. Het horloge heeft een titanium horlogekast met saffier kristalglas en een 36 mm Super amoled touchscreen, met een resolutie van 450x450 pixels. Dit zorgt voor een zeer helder beeld op de smarthorloge. Verder heeft deze smartwatch 1,5 GB RAM en 16 GB opslagruimte (in veel gevallen meer dan zat voor een smarthorloge). De batterij heeft verder een capaciteit van 590 mAh. Misschien zegt je dit je zo vrij weinig, maar deze capaciteit zorgt voor een gebruiksduur van ongeveer twee dagen en is vrij gemiddeld voor een smartwatch. Het horloge is ook waterdicht (ook geschikt voor de zwemmers onder ons dus), heeft sensoren voor het meten van de hartslag, huidtemperatuur en beweging, en ondersteunt Google Wear OS; het smartwatch besturingssysteem van Google. Het meest opmerkelijke van deze smartwatch is de mogelijkheid om GPX-bestanden te importeren voor wandelen en fietsen. Ook is er nieuwe route functie. Dit maakt het mogelijk om automatisch een routebeschrijving te maken, als je terug naar huis wilt, bijvoorbeeld na het wandelen of fietsen. Jouw route terug wordt dan direct ingeladen in jouw smarthorloge. Ideaal! De samsung galaxy Watch 5 is beschikbaar vanaf €299, uiteraard afhankelijk van het type dat je kiest. 

3. Huawei Watch GT 3 Pro: De Huawei Watch GT 3 Pro is een stijlvolle en luxe smartwatch en draait op het zelf ontwikkelde Harmony OS. Dit is een eigen besturingssysteem. Verder heeft deze smartwatch wel meer dan 100 verschillende sportmodi en is het mogelijk om hardloopschema’s op te stellen, door middel van de Huawei Watch GT 3 Pro. Ook bij deze smartwatch krijg je een amoled scherm met een hoge resolutie. Ook heb je honderden digitale wijzerplaten waar je uit kunt kiezen. Verder kun je kiezen uit verschillende materialen voor de omkasting, zoals titanium en keramiek, en is het goed om te weten dat de Huawei Watch GT 3 Pro compatibel is met Android en iOS (altijd fijn!). Tot slot heeft deze smartwatch een ingebouwde GPS, hartslagmeter en gyroscoop. Dat laatste meet heel exact jouw positie, door middel van kleine, trillende plaatjes. Wel ontbreekt de NFC-chip in deze smarthorloge, waardoor je geen betalingen kunt uitvoeren met deze smartwatch. De Huawei Watch GT 3 Pro begint vanaf ongeveer 300 euro.

Lees ook: Waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch?

4. Fitbit Versa 3: De Fitbit Versa 3 biedt veel functies, zoals GPS, hartslagmeter, NFC (dat betalen met mobiel dus mogelijk maakt) en een voice assistant, en is een van de meest betaalbare smartwatches op de markt. Het is een smartwatch speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope smartwatch met veel fitness- en gezondheidsfuncties. Verder staat dit smarthorloge bekend om het eenvoudige ontwerp en de makkelijke navigatie. Een fitbit is al te verkrijgen voor ongeveer 200 euro en is hiermee een stuk goedkoper dan de Apple Watch Series 8 en de Samsung Galaxy Watch 5.

5. Amazfit Bip U Pro: De Amazfit Bip U Pro gaat verder dan haar voorganger, de originele Bip. Het is nog lichter - slechts 31 gram - en nog steeds zeer comfortabel om te dragen. Ook is er een ingebouwde GPS aanwezig, samen met een hartslagsensor. Ook kun je jouw bloed-zuurstofverzadiging niveaus, stressniveaus, ademhaling, slaapkwaliteit en slaappatronen in de gaten houden. Hoewel dit tegenwoordig al haast basisfuncties lijken, is er ook een integratie met Alexa (de AI voice assistent) van Amazon, mogelijk. Verder krijg je al jouw meldingen van social media, zoals WhatsApp, Facebook, Instagram en Snapchat binnen op jouw smartwatch en blijf je eenvoudig up-to-date. Ook heb je keuze uit wel 50 verschillende wijzerplaten en meer dan 60 workout modi. Wel is de batterijduur van deze Amazfit Bip U Pro “maar” 9 dagen. Dit is een stuk korter dan de voorganger, die een gemiddelde batterijduur had van 45 dagen, na maar 2,5 uur opladen. De Amazfit Bip U Pro kost tussen de 50 en 70 euro. Deze vallen dus in hetzelfde prijssegment als onze eigen, luxe dames smartwatches.

Lees ook: Wat zijn de beste dames smartwatches? (Top 3!)

3 Smartwatches voor onder de 100 euro 

Aan het zoeken naar een budgetvriendelijke smartwatch, die niet inboet aan functionaliteit? Dan hebben we speciaal voor jou drie smartwatches voor nog geen 100 euro samengesteld, die zeker noemenswaardig zijn. Deze uiteraard naast de eerder benoemde Amazfit Bip U Pro, die ook nog geen 100 euro kost. We lichten graag nog een aantal modellen uit: 

1.  Oppo Watch Free

De Oppo Watch Free is een smartwatch en fitnesstracker in een, die zich richt op gezondheid en sportprestaties. Het heeft een volledig amoled scherm, in tegenstelling tot de Amazfit Bip 3 Pro. Dit zorgt voor een mooi en kirstalhelder scherm. De batterijduur is tot 14 dagen, maar bij intensief gebruik kan dit teruglopen naar 4 a 5 dagen. De focus van de Oppo Watch Free ligt op elementen zoals slaap, hartslag en de bloedzuurstofmeting. Er zijn wel 100 verschillende sportmodi beschikbaar, maar er is geen GPS, dus als je een nauwkeurige meting wilt van je workout, moet je niet vergeten je smartphone mee te nemen. Houd hier ook rekening mee bij het kopen van een nieuwe smartwatch, of je hier op zit te wachten.

2. Xiaomi Watch Lite

De Xiaomi Watch Lite biedt uitstekende functionaliteiten, alleen is niet erg populair op de Nederlandse markt. Vooral in Azie is dit merk razend populair. De 36 mm TFT kleurendisplay heeft een resolutie van 320x320 en is waterbestendig. Het heeft 11 workoutprofielen, inclusief hardlopen, fietsen, zwemmen en cricket. De Xiaomi Watch Lite heeft verder een GPS voor nauwkeurige meting van outdoor activiteiten en gaat ongeveer 7 dagen mee, nadat je hem aan de lader gehad hebt. Houd er wel rekening mee dat dit echt een budget smartwatch is, en niet te vergelijken is met bijvoorbeeld de Apple Watch of de Samsung Galaxy Watch. 

3. Poco Watch 

De Poco Watch is een indrukwekkende smartwatch die uitstekende prestaties biedt, maar ook nog eeens betaalbaar is. De Poco Watch kun je koppelen met iOS en Android smartphones en beschikt over een 36 mm Amoled scherm. Dit betekent dat het scherm helder en levendig is, en het optionele always-on display is een mooie extra functie, die je niet vaak ziet in deze prijsklasse. Wel is het voor de Poco Watch lastiger om sportprestaties goed te meten, omdat metingen - bijvoorbeeld van de hartslagmonitor - soms minder accuraat zijn. Dit is iets om rekening mee te houden als je besluit deze smartwatch te kopen. Daarom nogmaals de oproep om de verieste functionaliteiten goed voor jezelf helder te hebben, als je besluit een smartwatch te kopen. 

Meer weten over goedkope smartwatches voor dames naast onze eigen modellen? Klink dan ook even op het linkje om ons blog over goedkope smartwatches voor dames te lezen, om nog meer goedkope modellen te ontdekken. Of bekijk ons overzicht van beste smartwatches tot 150 euro

Goedkoper betekent niet altijd mindere kwaliteit 

Als je op zoek bent naar een dames smartwatch, kom je al snel dure merken tegen, zoals Apple, Garmin en Michael Kors. Maar gelukkig hoeft een dames smartwatch helemaal niet duur te zijn. Bij Damessmartwatch.nl ligt de focus op het aanbieden van dames smarthorloges met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Verder streven we naar een perfecte klantenservice. Bestel je in onze shop? Dan krijg je na ontvangst een exclusieve kortingsbon als bedankje. Zo kun je ook jouw vrienden en familie blij maken met een nieuwe smartwatch, of je bestelt er zelf gewoon nog een ;).

Bestellen bij Damessmartwatch.nl 

Betalen in onze shop gaat eenvoudig via iDEAL, door middel van onze betalingsprovider Mollie. Verder zorgen wij voor een uitstekende levertijd en kopen wij zelf de voorraad in. Bestel je vandaag? Dan doen we jouw nieuwe smartwatch dezelfde dag of de volgende dag op de post, zodat we altijd een levertijd van 1-3 werkdagen kunnen garanderen. Dit is onderdeel van een goede service, althans dat vinden wij. Verder hebben wij een retourformulier op onze website. Bevalt jouw nieuwe horloge niet? Dan kun je hem altijd kosteloos retour sturen. Wij zien het liefst alleen tevreden klanten, die met trost een smartwatch van damessmartwatch.nl dragen. Geinteresseerd in onze exclusieve smartwatches? Bekijk dan zeker onze shop

Terug naar blog