Beste Smartwatch Dames 2023? Ontdek onze top 3

De kans is groot dat jij op zoek bent naar de beste smartwatch voor dames. Wij weten er alles over. Wij hebben een top 3 samengesteld met de beste smarthorloges voor vrouwen. Hiervoor hebben we onderzoek gedaan en gekeken naar veel verschillende functionaliteiten, maar ook naar design en ontwerp. 

Hoe is de lijst tot stand gekomen? 

Bij damessmartwatch.nl doen we regelmatig onderzoek naar de wensen van de vrouw, als het gaat om het kopen van een smartwatch. Hierdoor hebben wij goed inzichtelijk wat belangrijk is en welke functionaliteiten niet mogen missen. Verder volgen onze experts de laatste ontwikkelingen op de voet, om op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen rondom de dames smartwatch. Dit is ook de reden dat wij betaalbare en kwalitatieve smartwatches voor dames kunnen aanbieden, met een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding. Toch hebben we besloten onze eigen smartwatches niet op te nemen in de lijst met top 3 beste smartwatches voor dames, omdat we graag onafhankelijk willen blijven en jou graag helpen met het vinden van een smartwatch die bij jouw eisen past. 

Lees ook: Goede en betaalbare smartwatch kopen? Zo ga je te werk!

De top 3 beste dames smartwatches 

Hieronder volgt onze top 3. Hierbij kijken we onder andere naar de prijs-kwaliteitverhouding en de functionaliteiten van de smartwatch. Ook kijken we naar de snelheid van de smartwatch en de gebruiksvriendelijkheid. Daar blijft het natuurlijk niet bij, want niks is belangrijk dan dat jouw smarthorloge goed te stylen is met jouw outfit. Ook daar hebben we naar gekeken!

1. Apple watch series 8

De Apple Watch Series 8 is een van de meest populaire smartwatches van dit moment. Apple heeft met dit nieuwe model echt een stap vooruit gezet. Zo kan de smartwatch onder andere de temperatuur meten met een hiervoor bestemde meter. Ook kan de smartwatch automatisch hulpdiensten inschakelen als jij een ongeluk hebt gehad. De nieuwste smartwatch herkent dit direct. Dit kan door middel van de crashdetectie. Op de website van Apple zijn ze natuurlijk lovend over deze smartwatch, maar ook wij vinden het een echt pareltje en zeker geschikt voor de dames onder ons. 

Opmerkelijkheden Apple Watch Series 8

Bij deze smartwatch van Apple is er gedacht aan alle belangrijke functionaliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe apps beschikbaar voor duiken en freediving. Ook is de behuizing veranderd. Dit is nu een lichte behuizing van titanium geworden. Verder is de batterijduur aanzienlijk verbeterd van deze Apple Watch. De Apple Watch Series 8 gaat tot 36 uur mee, wanneer jij low power mode aan hebt staan. Normaal is dit 18 uur, voordat hij weer opgeladen moet worden. Deze laatste mogelijkheid was er ook al bij al de Apple Watch Series 7, alleen leek de batterijduur in de praktijk toen korter uit te vallen. 

lichaamstemperatuur sensor

Het meest bijzondere van de Apple Watch Series 8 blijft de lichaamstemperatuur sensor, die zelfs kan herkennen als jouw menstruatiecyclus verstoord is. Hiermee gaat de nieuwste technologie wel heel ver. Deze nieuwste ontwikkelingen zijn de reden waarom wij hem bestempelen als #1 dames smartwatch. Uiteraard wel een smartwatch die bedoeld is voor de iPhone gebruikers onder ons. Deze smartwatch heeft de WatchOs 8 software. Hiervoor is het van belang dat jij een iPhone 6s of nieuwer hebt en waarop iOS 15 of nieuwer is geïnstalleerd. 

Zijn er ook dingen hetzelfde gebleven? 

De sensoren uit die eerdere Apple Watches heeft ook de Apple Watch Series 8. Dat betekent dat je jouw standaard fitnessactiviteiten nog steeds kunt tracken. Ook zijn de resoluties en schermmaten hetzelfde gebleven. De schermformaten zijn nog steeds 41 mm en 45 mm. Dit is gelijk met de Apple Watch Series 7. 

Apple Watch Series 8

Prijs Apple Watch Series 8: 450,- tot 1000 ,-  

2. Samsung Galaxy Watch 5 

In 2021 sloegen Google en Samsung de handen ineen. Dat is terug te zien in de Samsung Galaxy 5, want wat een ontzettend mooie smartwatch is dit. De Samsung Galaxy Watch 5 maakt het mogelijk om veel meer apps te installeren dan voorheen. Zo kun je bijvoorbeeld Spotify, YouTube Music en Google Maps installeren via jouw smartwatch. Dit is allemaal nieuw bij de Samsung Galaxy Watch 5. 

Wat kun je met deze smartwatch van Samsung? 

Deze smartwatch van Samsung staat natuurlijk niet voor niks op nummer 2 van beste dames smartwatches. Samsung licht op haar website een aantal mooie functionaliteiten uit van deze smartwatch, bijvoorbeeld de nieuwe route workout functie, waarbij je routes in GPX-formaat formaat kan downloaden vanaf jouw smartphone naar jouw smartwatch. Dit betekent dat je gemakkelijk jouw routelijst synchroniseert. Verder heeft deze smartwatch een aantal opmerkelijke sensoren. 

Welke sensoren heeft de Samsung Galaxy Watch 5? 

De Samsung Galaxy Watch 5 heeft een drie-in-een sensor. Deze bestaat uit de Optical Heart Rate, Electrical Heart Rate en Bioelectrical Impedance Analysis. Klinkt misschien nog vaag, maar concreet betekent dit dat jouw smartwatch jouw fitnessactiviteiten, welzijn, gezondheidstoestand, hartprestaties en zelfs jouw bloeddruk kan meten. Wil jij het optimale uit jouw leven halen en presteren op een hoog niveau? Dan is deze smartwatch zeker een aanrader voor jou. De Samsung Galaxy watch 5 maakt het zelfs mogelijk om jouw vetpercentage te meten. Hierdoor weet jij altijd of je op schema bent met jouw doelstellingen in de sportschool. Ook hoef je hierdoor geen metingen meer te doen in de gym. Alle informatie die jij nodig hebt, krijg je binnen op jouw Samsung Galaxy Watch 5, door middel van de drie-in-een sensor. 

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Samsung Galaxy Watch 4 en 5? 

Ten eerste gaat de batterij van de Samsung Galaxy Watch 5 een stuk langer mee die van de Watch 4. In totaal gaat de batterij van de 40 mm Samsung Galaxy Watch 5 nu ongeveer een dag mee en de 45 mm Samsung Galaxy Watch 5 anderhalve dag. Hiermee is de batterijduur wel iets korter dan wanneer je de Apple Watch Series 8 op energiebesparingsmodus zet. Verder is het scherm een stuk sterker geworden en zijn de sensoren verder uitgebreid. Daar zit het grootste verschil in met de Samsung Galaxy Watch 4. Ook is de smartwatch leverbaar in meerdere formaten.

Samsung Galaxy Watch 5 in het zilver

Prijs Samsung Galaxy Watch 5 (45mm): 356,- 

Meer weten over Samsung smartwatches voor dames? Lees dan ook ons blog over het kopen van een Samsung smartwatch voor dames

3. Michael Kors Gen 6 Display

Deze kunnen we sowieso bestempelen als de mooiste smartwatch voor dames. Hoewel we hem qua functies en prijs-kwaliteitverhouding niet op een zetten, staat deze zeker in de top 3 van beste dames smartwatches. Voornamelijk ook omdat deze smartwatch enkel verkocht wordt voor dames, en de eerste twee smartwatches ook beschikbaar zijn voor heren. 

Meer weten over de gouden smartwatches van Michael Kors? Lees dan ook ons blog over Gouden Michael Kors smartwatches voor dames, of bekijk ons algemene blog over Michael Kors smartwatches voor dames

Wat maakt de Michael Kors Gen 6 Display zo mooi?   

Alles, zou je bijna zeggen. Het is voornamelijk het design die deze smartwatch zo mooi maakt. De kleurencombinatie, met het stalen bandje. Zie ook de afbeelding onder deze alinea. Het is verder de amoled-techniek die deze smartwatch zo uniek maakt en dat zorgt voor mooie, heldere kleuren op het display. Het is eenzelfde type display, die je ook terugziet op de Fossil Gen 6 smartwatch. 

Michael Kors Gen 6

Wat maakt de Michael Kors Gen 6 uniek? 

Deze dames smartwatch van Michael Kors draait op het nieuwste besturingssysteem van Google, beter bekend als Google Wear 3. Dit zorgt ervoor dat jij toegang krijg tot veel

meer apps, waarmee jij ook een veel beter beeld krijgt van jouw fysieke prestaties. Zo zie je eenvoudig hoe lang je geslapen hebt en kun jij jouw omgeving vast voorbereiden op een mogelijk ochtendhumeur. Ook heb je toegang tot SpO2. Hiermee houd je de zuurstofverzadiging van je bloed bij. 

Uitleg VO2 Max

Verder heb je inzicht in VO2 Max. Dit is de maximale volume zuurstofopnamevermogen van een mens, in een bepaalde tijdseenheid. Dit ligt vooral hoog bij topsporters, zoals hardlopers en langlaufers. Deze halen soms waardes van wel 95 ml/kg/min. Veel hoger dan bij de gemiddelde mens. Bij mannen is dit meestal tussen de 40-45 ml/min/kg en bij vrouwen ligt dit vaak tussen de 30-35 ml/min/kg. Niet schrikken dus als jouw smartwatch veel lager aangeeft dan de waardes die topsporters behalen ;). 

Wat is er nieuw? 

De Michael Kors Gen 6 draait dus op een nieuw besturingssysteem, die bekend staat als Google Wear 3. Dit is een besturingssysteem speciaal voor digitale smarthorloges. Verder bevat deze smartwatch van Michael Kors een Qualcomm® Snapdragon Wear™ 4100+ chipset. Dit maakt de smartwatch nog sneller dan haar voorganger. Tevens bevat deze smartwatch een bijzondere, magnetische oplaadkabel, die zorgt ervoor dat de smartwatch al in 30 minuten tot 80% is opgeladen. Ook is het design van Michael Kors natuurlijk helemaal nieuw en uniek, ten opzichte van andere dames smartwatches, en de eerdere Gen 5. De MKT5133 dames smartwatch heeft verder een diameter van 44 mm en is onder andere beschikbaar met een zilver-gouden bandje, rose-goud bandje, goud met briljanten bandje en een bruin bandje. Welke jij kiest, is uiteraard helemaal afhankelijk van jouw wensen en voorkeur. 

Prijs Michael Kors Gen 6: 280,- tot 400 ,-  

Vind je dit artikel interessant? Vergeet dan ook niet om onze YouTube video te checken, waarin we jou vertellen hoe je een goedkope en betaalbare smartwatch vind. 

 

Ontdek ook onze, exclusieve dames smartwatches 

Hoewel wij erg enthousiast zijn over verschillende smartwatches van Apple, Samsung en Michael Kors, willen we jullie natuurlijk ook niet onze eigen smartwatches onthouden. Bij damessmartwatch.nl bieden wij bijvoorbeeld een exclusieve, luxe witte dames smartwatch aan en een zwarte dames smartwatch. Wij verkopen enkel smartwatches tot 150 euro en proberen het aanbod beperkt te houden, omdat wij gaan voor een zo goed mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Kijk gerust rond op onze website en ontdek wat onze smartwatches te bieden hebben. Wil je eerst nog advies over het kopen van een dames smartwatch? Lees dan ook onze blog: welke smartwatch is goed voor dames? Of neem contact met ons op. 

Terug naar blog