7 goedkope smartwatches voor dames | Damessmartwatch.nl

Ben je op zoek naar een goedkope smartwatch voor dames, of naar een unisex smartwatch voor een voordelige prijs? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een top 7 samengesteld van smartwatches die geschikt zijn voor dames, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hiervoor hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en meerdere modellen getest. Ontdek snel de smartwatches die we samengesteld hebben, maar vergeet ook zeker niet onze eigen voordelige smartwatches te checken. 

Waarom hebben wij deze selectie gemaakt? 

Bij damessmartwatch.nl zijn wij ervan overtuigd dat een goede smartwatch niet duur hoeft te zijn. Wij helpen dames graag met het vinden van de beste smartwatch en verkopen zelf smartwatches in het lagere prijssegment. Hierbij streven wij naar een uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Graag geven wij een zo volledig mogelijk beeld van de smartwatches die er te vinden zijn, zodat jij een keuze maakt die goed aansluit bij jouw behoeften en wensen. Daarom schrijven we geregeld over smartwatches van andere merken. In dit geval noemen we 7 smartwatches, die naast onze eigen smartwatches, een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Hiermee hopen we je verder te kunnen helpen bij het kopen van dames smartwatch, of een unisex smartwatch. 

7. Huawei Watch Fit 2

De Huawei Watch Fit 2 is een geavanceerde smartwatch vol met innovatieve, gezondheidsgerichte functies die hem een goede keuze maken voor dames. De smartwatch is gebruiksvriendelijk en bevat een touchscreen. Wel kan het enige tijd kosten om de interface te leren kennen. Een van de unieke kenmerken is de ingebouwde geanimeerde fitnesscoach met meer dan 97 gepersonaliseerde workouts. De smartwatch heeft een doorsnede van 46 x 33,5 mm, wat neerkomt op 1,74 inch. Bij de smartwatch zijn volgende functies inbegrepen: Bluetooth bellen, duurzame batterijmodus, 97 workout modi, automatische SpO2 (meet de zuurstofverzadiging van het bloed), muziekbediening zonder dat jij je mobiele telefoon nodig hebt en een accurate slaaptracker. 

Specificaties

Wat betreft specificaties, de Huawei Watch Fit 2 heeft een afmeting van 46 x 33,5 x 10,8 mm en een AMOLED-kleurenscherm van 1,74 inch met een resolutie van 336 x 480 pixels. De horlogekast is gemaakt van polymeer of aluminium, afhankelijk van de editie, en je kunt er meerdere horlogebandjes bij aanschaffen, variërend van siliconen tot leer. De smartwatch is uitgerust met een 9-assige IMU-sensor, inclusief een accelerometer, gyroscoop, geomagnetische sensoren een hartslagsensor. Het laadstation is magnetisch en de smartwatch kan volledig worden opgeladen in ongeveer 65 minuten. Het heeft een batterijduur van 10 dagen bij normaal gebruik en 7 dagen bij intensief gebruik. De smartwatch is 5 ATM waterbestendig en ondersteunt Bluetooth 5.2-connectiviteit​.

Overwegingen

Er zijn echter enkele overwegingen om in gedachten te houden. Hoewel de horlogekast als unisex wordt verkocht, vonden we een recensent online die de horlogekast te groot vond voor haar kleine pols, en het ontwerp enigszins mannelijk. Desondanks is de Huawei Watch Fit 2 goed geprijsd en heeft het veel verschillende functies. Hieronder zie je hoe de Huawei Watch Fit 2 eruitziet in het rose. 

Huawei Watch Fit 2

De prijs van de Huawei Watch Fit 2 ligt rond de 120 euro

6. Samsung Galaxy Watch 4 

De Samsung Galaxy Watch 4 wordt vaak geprezen als een uitstekende smartwatch voor vrouwen, voornamelijk vanwege zijn slanke ontwerp en comfortabele pasvorm, wat de smartwatch bijzonder geschikt maakt voor dames met kleinere polsen. Deze smartwatch is beschikbaar in twee maten (40mm en 44mm) en wordt geleverd in meerdere kleuropties, waaronder zwart, zilver, groen en roségoud. Hij is aanzienlijk lichter dan de Classic-versie, wat zorgt voor een beter draagcomfort. De Galaxy Watch 4 heeft een IP68-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen water en stof. Dit maakt de smartwatch een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik, maar ook voor tijdens het sporten. Een uniek kenmerk van de Galaxy Watch 4 is de digitale rand, in tegenstelling tot de fysieke draairing van het klassieke model. Door met je vinger langs deze digitale rand te bewegen, kun je wisselen tussen schermen en applicaties. 

Functies en Apps

Wat betreft functies, doet de Watch 4 niet onder voor oudere modellen, zoals de Samsung Galaxy Watch 3. Het draait op Wear OS 3 en bevat veel gezondheids- en fitness trackingfuncties zoals een bloed-zuurstofverhouding meter, hartslagmeter en BMI-meter. De Watch 4 ook toegang tot veel Google Play Store-apps, waaronder Spotify, YouTube Music, Google Maps en Samsung Pay​​. Dat laatste zorgt ervoor dat jij met jouw smartwatch kunt betalen aan de kassa. 

Paar kleine kanttekeningen 

Er zijn een paar kleine kanttekeningen te plaatsen bij de Galaxy Watch 4. Het gebruik van de digitale rand kan soms lastig zijn en de automatische workout-tracking kan inconsistent zijn. Hieronder zie je een gouden samsung galaxy watch 4 voor dames, die te koop is bij Belsimpel. Wil je liever een vierkante gouden smartwatch? Klik dan ook even op het linkje en bekijk ons alternatief. 

Samsung Galaxy Watch 4

De prijs van de Samsung Galaxy Watch 4 ligt rond de 150 euro

5. Garmin Forerunner 55

De Garmin Forerunner 55 wordt gezien als een uitstekende smartwatch voor dames, voornamelijk vanwege zijn ontwerp en functies die speciaal zijn afgestemd op hardlopers die hun trainingen serieus willen nemen. Het apparaat is bijzonder goed ontworpen voor nieuwe gebruikers, met handige functies zoals trainingssuggesties en aanbevolen rusttijden na een activiteit.

Maat en Pasvorm

De Forerunner 55 heeft een behuizing van 42 mm en is alleen verkrijgbaar in deze maat, wat een goede balans biedt tussen een voldoende groot display om details te tonen en een formaat dat niet te overweldigend is voor kleinere polsen. Het wordt geleverd met een siliconen band die gaatjes heeft over de hele lengte, waardoor het geschikt is voor verschillende polsmaten. Ook kinderen kunnen deze smartwatch goed dragen. 

Bediening en Gebruiksgemak

Wat de Garmin Forerunner 55 uniek maakt, is het ontbreken van een touchscreen, wat sommigen misschien als een nadeel zien, vooral als ze overstappen van een smartwatch met touchscreen. In plaats daarvan heeft het vijf fysieke knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn; ook met handschoenen aan in de winter, of juist met bezwete handen in de zomer. 

Garmin forerunner 55

De prijs van de Garmin Forerunner 55 ligt rond de 200 euro

4. Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 wordt beschouwd als een van de betere smartwatches op de markt, vooral als het gaat om fitness tracking. Het heeft een geïntegreerde GPS voor real-time tracking van de snelheid en afstand van wandelingen of fietstochten. Het is ook voorzien van een SpO2-sensor om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, ook terwijl je slaapt. Het is een lichtgewicht en comfortabele smartwatch met een prachtige AMOLED-display. De hartslagmonitor is verbeterd ten opzichte van de Versa 2, hoewel de nauwkeurigheid kan verschillen als je niet gebruikmaakt van een borstband. Medische apparatuur blijft hierin altijd leidend. De batterijduur is uitstekend, met een gemiddelde levensduur van zes dagen wanneer je het scherm gedimd hebt. 

Wat maakt deze smartwatch uniek?

Wat de Fitbit Versa 3 uniek maakt, zijn de diverse sensoren en componenten die het bevat, waaronder een optische hartslagtracker, een hoogtemeter die hoogteveranderingen volgt, een 3-assige versnellingsmeter die bewegingspatronen volgt en een ingebouwde GPS-ontvanger. Ook heeft de Versa 3 GLONASS voor locatietracking tijdens een training en een temperatuursensor​​. Het is verder voorzien van Bluetooth 5.0, radiozender, Wi-Fi chip, en NFC chip, wat betekent dat het kan verbinden met veel soorten apparaten en diensten. 

Fitbit Versa 3 rose

De prijs van de Fitbit Versa 3 ligt rond de 150 euro

3. Amazfit GTS 4 Mini

De Amazfit GTS 4 Mini is een uitstekende smartwatch voor dames vanwege zijn slanke en moderne ontwerp dat er geweldig uitziet om je pols. Het 1,65 inch OLED-scherm heeft een resolutie van 336 x 384 pixels en een hoge pixeldichtheid van 309ppi, wat betekent dat het gemakkelijk te lezen is, zelfs in fel zonlicht. De smartwatch is ook licht van gewicht (19 gram), waardoor het comfortabel is om de hele dag te dragen. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: obsidiaanzwart, saliegroen en roze, dus je kunt makkelijk de kleur kiezen die bij jouw stijl past​.

Unieke kenmerken

Wat de Amazfit GTS 4 Mini uniek maakt, zijn de vele functies. Ten eerste heeft het Alexa ingebouwd, wat betekent dat je je smart home-apparaten kunt bedienen, herinneringen kunt instellen en de weersvoorspelling kunt vragen. De smartwatch heeft ook een 24-uurs hartslag- en zuurstofmonitor, waarmee je je gezondheid in realtime kunt volgen. Daarnaast heeft de Amazfit GTS 4 Mini satellietpositionering voor nauwkeurige GPS-tracking en meer dan 120 sportmodi, wat het geschikt maakt voor elke type gebruiker, van casual fitnessliefhebbers tot serieuze atleten​.

Batterijduur

Een van de beste dingen aan de Amazfit GTS 4 Mini is de batterijduur. Bij normaal gebruik kan de smartwatch tot 15 dagen meegaan na een keer opladen. Wel kan de batterijduur korter zijn als je de GPS-functie vaak gebruikt​​.

Waterbestendigheid

De smartwatch is 5 ATM waterdicht, wat betekent dat hij waterdruk tot 50 meter kan weerstaan, waardoor hij geschikt is voor zwemmen en verschillende wateractiviteiten. Het horloge is niet ontworpen om te duiken. Verder is het verstandig om niet gebruik te maken van de knop op de smartwatch, wanneer jij je in het water bevindt. 

De Amazfit GTS 4 Mini is een geavanceerd, lichtgewicht en veelzijdig apparaat dat boordevol functies zit die het een geweldige keuze maken voor vrouwen die op zoek zijn naar een smartwatch die zowel functioneel als modieus is.

Amazfit GTS 4 mini

De prijs van de Amazfit GTS 4 Mini ligt rond de 180 euro (tweedekans is goedkoper)

2. Fitbit inspire 3

De Fitbit Inspire 3 is een uitstekende smartwatch, vooral voor mensen die nieuw zijn in het volgen van hun fitheid door middel van een smartwatch. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en efficiënt, vol met functies zoals slaap-, hartslag- en SpO2-monitoring, en algemene trackingfuncties voor meer dan 20 sporten​​.

Uniek Ontwerp en Beeldscherm

Uniek aan de Inspire 3 is zijn vernieuwde ontwerp met een bredere en langere case en een beter passende siliconenband. Het is het eerste model in de Inspire-serie met een kleuren-AMOLED-display, maar behoudt toch de indrukwekkende batterijduur van ongeveer 10 dagen, zelfs bij gebruik van het always-on display​.

Gezondheids- en Wellness-tracking

De Inspire 3 houdt 24/7 je hartslag bij en combineert deze gegevens met je slaapinformatie om een analyse te maken van je dagelijkse alertheid en stressmanagement. Daarnaast heeft de Inspire 3 nu ook de mogelijkheid om de zuurstofgehaltes in je bloed (SpO2) te monitoren. Het kan je waarschuwen als je bloedzuurstofgehalte onder een bepaalde drempel daalt, wat een mogelijke waarschuwing kan zijn voor hypoxie. Dit kan nuttig zijn bij het volgen van je slaap en herstel.

Gebruikerservaring en Prijs

De Inspire 3 heeft niet veel veranderd qua slimme functies, maar het nieuwe ontwerp en kleurendisplay brengen echte verbeteringen in de gebruikerservaring​​. Hij is beschikbaar voor ongeveer 100 euro en wordt geleverd met twee banden, een oplaadkabel en een zes maanden durend abonnement op Fitbit Premium​​.

Extra functies en Personalisatie

Er zijn enkele extra functies beschikbaar met het Premium-abonnement, waaronder een dagelijkse paraatheidsscore, een slaapprofiel en veel extra workouts, die je kunt bereiken met de Fitbit-app. De Fitbit Inspire 3 is alleen beschikbaar in het zwart, maar je kan kiezen tussen de kleuren zwart, lila en ochtendgloed als horlogebandje, die ook in twee maten beschikbaar zijn: klein en groot​​.

fitbit inspire 3 paars

De prijs van de Fitbit inspire 3 ligt rond de 100 euro 

1. Amazfit Bip U Pro

De Amazfit Bip U Pro heeft een aantal unieke kenmerken die hem onderscheiden van andere smartwatches in dezelfde prijsklasse. Het belangrijkste kenmerk is de ingebouwde GPS, die zeldzaam is voor goedkope smartwatches. Deze functie werkt goed en biedt nauwkeurige resultaten voor buitenactiviteiten zoals hardlopen of fietsen​​.

Geschikt voor dames

Wat betreft het ontwerp is de Amazfit Bip U Pro een minimalistische en lichte smartwatch, wat hem aantrekkelijk maakt voor dames. Met een gewicht van slechts 31 gram is hij comfortabel om de hele dag te dragen. De smartwatch is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, groen en roze, waardoor hij kan worden aangepast aan verschillende stijlen en voorkeuren​​.

Gezondheids- en fitnessfuncties

De Amazfit Bip U Pro blinkt uit in gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder hartslagmeting, SpO2 (zuurstofverzadiging in het bloed), slaap- en ademhalingstracking en nog veel meer. De smartwatch kan meer dan 60 sporten volgen, wat hem ideaal maakt voor actieve dames die hun fitness- en gezondheidsgegevens nauwkeurig willen volgen​​.

Houd rekening met beperkingen bij deze smartwatch: de Alexa-integratie is niet altijd wat gebruikers ervan verwachten en er kunnen soms problemen zijn met app-synchronisatie en notificatiebeheer​​. Dit zijn wij in meerdere reviews tegengekomen.

Amazfit Bip U Pro

De prijs van de Amazfit Bip U Pro ligt rond de 60 euro

Ontdek ook onze eigen goedkope smartwatches 

Bij Damessmartwatch.nl vind je een prachtige collectie betaalbare smartwatches voor dames. Wij houden de collectie bewust klein, omdat we ons willen verdiepen in ieder product. Zo kunnen we al jullie vragen persoonlijk beantwoorden. Heb je vragen? Neem dan zeker even contact met ons op. Wil je zien hoe onze eigen smartwatches werken? Bekijk dan alvast de handleiding en onze eigen YouTube video. 

 

Terug naar blog