Waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch?

Koop je een normaal analoog horloge? Dan kijk je vooral naar de kleur, formaat, het uurwerk en de omkasting van het horloge. Kies je voor een smartwatch? Dan komt er veel meer bij kijken dan alleen de stijl en de uitstraling van het horloge. Helemaal als het gaat om het kopen van een dames smartwatch, zoals bij ons het geval is. Daarom vertellen we jou graag waar je op moet letten als jij een smartwatch wilt aanschaffen. 

Stijl is ontzettend belangrijk

Niks is zo vervelend als een smartwatch die totaal niet bij jouw stijl past. Heb je zilveren sieraden? Dan kies je over het algemeen ook voor een zilveren, witte of zwarte smartwatch. Heb je gouden sieraden? Dan kies je ook snel voor een gouden smartwatch. Hoewel je met een witte en zwarte smartwatch redelijk op safe speelt, is het met een gouden of zilveren smartwatch belangrijk om rekening te houden met jouw sieraden en kledingstijl. Wanneer jouw kleding veel prints en kleuren bevatten, kun je vaak beter kiezen voor een subtiele, kleinere smartwatch. Op onze website richten wij ons speciaal op de wensen van de vrouw, zodat de smartwatches zo goed mogelijk aansluiten op jouw sieraden, outfit en kledingstijl. Op zoek naar een mooie dames smartwatch? Bekijk dan ook de linkjes hieronder. 

Dames smartwatches van damessmartwatch.nl:

Kun je jouw smartwatch verbinden met jouw smartphone? 

Dan koop je een nieuwe smartwatch en dan blijkt het achteraf dat je jouw smartwatch niet kunt koppelen met jouw smartphone. Een gemiste kans, want als je van tevoren goed kijkt dan weet je of jouw smartwatch wel/niet compatibel is met jouw smartphone. Over het algemeen draaien de meeste smartwatches op Google Wear OS, het besturingssysteem van Google, die je eenvoudig verbindt met jouw Android of iPhone telefoon. Hieronder zie je een schermafbeelding van deze app in de App Store. Deze app download je om jouw smartwatch verbinding te laten maken met jouw mobiele telefoon. Draait een smartwatch op een ander besturingssysteem? Dan is het goed om vooraf onderzoek te doen naar de compatibiliteit van de smartwatch. 

Updates

Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de updates van jouw mobiele telefoon doorvoert. Zo kan een Fossil smartwatch bijvoorbeeld alleen verbonden worden als je iOS 10 of hoger hebt, of Android OS 5.0 of hoger. Bij de Oppo Watch is zelf als iOS 12.0 of hoger vereist. Oudere mobiele telefoons die geen nieuwe updates krijgen, kun je daarom soms ook niet verbinden met een smartwatch. Maar goed nieuws: onze smartwatches voor dames zijn beschikbaar voor zowel Apple als Android telefoons. Wil jij een smartwatch speciaal voor iPhone? Dan hoef je dus niet per se aan Apple Watch aan te schaffen. 

Hoe lang gaat de batterij mee? 

Ook dit is een belangrijke vraag. Speciaal voor jou hebben we daarom een lijstje samengesteld met de gemiddelde accuduur van een smartwatch. Voor zowel onze zwarte smartwatch als witte smartwatch geldt dat ze tot wel drie dagen meegaan en als je zuinig doet zelfs nog langer. Dit is langer dan gemiddeld voor een smartwatch. Ook draadloos opladen is mogelijk bij onze nieuwste smartwatches. Je hoeft dan alleen jouw smartwatch op de lader te leggen en hebt geen snoer meer nodig. Hieronder vind je een overzicht van de 4 smartwatches (uiteraard geschikt voor dames) met de langste accuduur, naast onze eigen smartwatches. 

1. Amazfit GTR 2e

Deze smartwatch van Amazon heeft een zeer indrukwekkende batterijduur en gaat veel langer mee dan de gemiddelde smartwatch. In totaal gaat de batterij tot wel 24 dagen mee. Verder heeft deze smartwatch 90 verschillende sportmodi, dat het mogelijk maakt om al jouw sportprestaties te meten. Ook meet deze smartwatch jouw hartslag en heeft het een bloed-zuurstofmeter. Hiermee lijkt het erg op onze eigen smartwatches, alleen gaat de Amazfit veel langer mee. We hebben veel smartwatches onderzocht, maar deze kwam echt telkens weer bij ons uit op nummer 1, wat betreft accuduur. Deze smartwatch is verkrijgbaar in rosé goud (speciaal voor dames) en er zijn uniseks modellen beschikbaar in bijvoorbeeld grijs, wit en blauw. 

2. Garmin Fenix 7 solar

De Garmin Fenix 7 solar gaat wel ontzettend lang mee voor een smarthorloge. Dit komt doordat deze oplaadt - de naam zegt het al - door middel van zonne-energie. Breng jij genoeg tijd buiten door? Dan houdt deze smartwatch het wel 22 dagen vol. Veel langer dan de gemiddelde smartwatch, wat meestal uitkomt op 1-5 dagen bij veelvuldig gebruik. Voor dames is hier een model van beschikbaar in het wit, met rosé goud. 

3. Huawei GT3 

De Huawei GT3 kun je zien als een zeer moderne en betaalbare smartwatch. Deze smartwatch heeft een accuduur van 14 dagen, wanneer je de smartwatch weinig gebruikt en een accuduur van 8 dagen als de je de smartwatch veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld voor het meten van sportprestaties. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat deze duur geldt wanneer de GPS uitgeschakeld is. Schakel je deze in? Dan gaat hij ongeveer 14 uur mee. Dan moet je ongeveer iedere nacht jouw Huawei GT3 opladen. De Huawei GT3 is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen, hoewel de gouden smartwatch wel echt meer in lijn is met de stijl van de vrouw. 

4. Garmin Venu 2

Garmin is een populair merk als het gaat om de smartwatch met de langste accuduur. Ook de Garmin Venu 2 heeft een bovengemiddelde accuduur. Deze smartwatch gaat tot wel 11 dagen mee. Ook dit is nog ontzettend lang. Verder heeft deze smartwatch een zeer nauwkeurige GPS-tracker en kun je ook offline muziek luisteren met Spotify. Door intensief gebruik van de vele functies die deze smartwatches te bieden heeft, kan de accuduur wel lager uitvallen. Vooral de GPS-functie heeft hier impact op. Meer weten over de Garmin Venu 2S? Klik dan op het linkje en lees ons blog. 

5. Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 gaat gemiddeld 36 uur mee. Dit is een stuk korter dan onze eigen smartwatches, maar ook korter dan de smartwatches van Amazfit, Garmin en Huawei. Deze gemiddelde batterijduur is wel berekend aan de hand van redelijk intensief gebruik van de smartwatch. Er wordt in dit geval uitgegaan van dat je 90 minuten lang apps gebruikt, 60 minuten lang een workout uitvoert met Bluetooth aan, waarbij je ook nog eens muziek afspeelt. Verder gaat Apple met deze gemiddelde batterijduur ervan uit dat je 180 keer kijkt hoe laat het is en 180 meldingen ontvangt op jouw smartwatch. Gebruik je de smartwatch een hele dag om sportprestaties te meten? Dan gaat de Apple Watch Series 8 batterij nog korter mee. Hiermee is de Apple Watch Series 8 zeker geen voorloper. 

Lees ook ons blog: Welke smartwatch is goed voor dames?

Metingen fitnessprestaties 

De sensoren van de smartwatches kunnen erg verschillen, waardoor de metingen ook niet altijd even accuraat zijn. Onze eigen smartwatches hebben goede sensoren, waarmee je duidelijk en snel inzicht hebt in jouw fitnessprestaties. Ook de Apple Watch is daar heel erg goed in en de Garmin Fenix 7. Hoewel de metingen van deze smartwatches mogelijk nog nauwkeuriger zijn dan die van ons, is het natuurlijk wel de vraag of dit het geld waard is. De prijs van de Apple Watch Series 8 ligt al rond de 500 euro en die van de Garmin fenix 7 al rond de 700 euro. Deze is voorzien van extra meters, zoals een temperatuurmeter. Zo weet je direct of je verhoging/koorts hebt. Zeker een aanrader als je wilt dat jouw smartwatch voorzien is van alle nieuwste technische snufjes. 

Wil je echter een smartwatch die goedkoop is, maar ook nog eens accuraat meet? Dan raden we het ook zeker aan om onze eigen collectie te bekijken. Onze smartwatches hebben veelal dezelfde functionaliteiten als die van grote merken, maar zijn wel een stuk goedkoper, omdat we alles in eigen beheer houden. 

Prijs van een dames smartwatch

Het laatste waar je op moet letten, is de prijs van een dames smartwatch. De smartwatches zijn al beschikbaar vanaf 50 euro, en lopen op tot wel 1000 euro. Hoewel functionaliteiten vaak veel overeenkomen, is het belangrijk dat je goed onderzoek doet bij het kopen van een smartwatch. Daarom geven wij in onze blogartikelen zoveel mogelijk waardevolle informatie, zodat jij goed overwogen een aankoop doet. Een smartwatch voor dames kun je opdelen in de volgende prijscategorieen: 

50-200 euro: goedkoop 

Binnen deze prijscategorie is het altijd goed zoeken naar een goede verkoper. Wij raden het aan om vooral te zoeken naar echte experts binnen de niche, die dit ook uitstralen, en kennis van zaken hebben. Bij webshops met veel verschillende type producten, ligt de focus vaak op marges en veel verkopen, met vaak als gevolg dat er minder aandacht overblijft voor het product. Meer weten over goedkope dames smartwatches? Klik dan even op het linkje en ontdek onze top 7 goedkope dames smartwatches, 

200-500 euro: gemiddeld

Binnen deze prijscategorie vind je veel grotere merken, beginnend bij de smartwatches van Garmin. Je weet dan al dat je te maken hebt met betrouwbare aanbieders. Het is dan vooral zaak om te kijken wat jij belangrijk vindt. Vind je functionaliteiten belangrijk en wil je dat jouw smartwatch comfort biedt? Of vind je het belangrijker dat de smarthorloge gewoon goed past bij jouw outfit? Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt waar je naar op zoek bent en lees de reviews van klanten

500-1000 euro: duur

Het zijn vaak sensoren die de smartwatch duur maken, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een sensor om jouw temperatuur te meten, of aan een bloeddrukmeter/bloed-zuurstofverhouding meter. Dit zijn vaak USP’s waarmee grote bedrijven pronken. Toch moet je jezelf de vraag stellen of je al deze functies wel nodig hebt en of je niet liever een smartwatch hebt met een betere prijs-kwaliteitverhouding. Wil jij jouw prestaties zo precies mogelijk inzichtelijk hebben? Dan zijn de smartwatches, als bijvoorbeeld de Fenix smartwatch 7S, mogelijk wat voor jou. Wil je gewoon een goede, betaalbare smartwatch? Dan raden we het aan om nog even door te lezen.

Hieronder zie je onze exclusieve, zwarte dames smartwatch, die we aanbieden voor maar 79,95 euro. 

 smartwatch dames zwart - damessmartwatch.nl


Bestel jouw dames smartwatch bij damessmartwatch.nl 

Wij bieden smartwatches aan tot 150 euro en zijn daarmee veel goedkoper dan onze grote concurrenten. Zoals we eerder aangegeven, komt dit omdat wij alles in eigen hand houden. Verder hebben we al onze productpagina’s voorzien van veel informatie, zodat je meer inzicht hebt in het formaat en de functies van onze smartwatches. Ook is het goed om te vermelden dat wij ons enkel richten op de behoeften van dames en dat we hierdoor ons steeds verder kunnen specialiseren. Bekijk onze collectie snel en shop jouw smartwatch bij damessmartwatch.nl.

Wil je nog even verder door onze blogs struinen? Dan raden we het aan om ook volgend blogartikel te lezen: Welke smartwatch is goed voor dames? of bekijk al onze blogartikelen

Terug naar blog