Wat is de meerwaarde van een smartwatch?

Steeds meer mensen dragen een smartwatch. Vooral smartwatches voor dames zijn ontzettend populair. Dit merken we ook in de shop van damessmartwatch.nl. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wat is de meerwaarde van een smartwatch en wat maakt het dragen ervan praktisch, stijlvol en tegelijkertijd zinvol? We nemen je graag mee in dit verhaal en vertellen graag meer over het gebruik van smarthorloges. Onze experts zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen, en zijn bereid je er alles over te vertellen. Bij vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen

Wat kun je allemaal met een smartwatch? 

Een smartwatch is een digitaal horloge dat veel meer kan dan alleen de tijd aangeven. Afhankelijk van het model en het merk, kan een smartwatch diverse functies hebben, die gedeeltelijk overeenkomen met de functies van jouw mobiele telefoon. Je kunt hierbij denken aan de volgende functies en toepassingen: 

Gezondheids- en Fitnessmonitoring: Veel smartwatches zijn uitgerust met functies die jou gezondheid en welzijn kunnen monitoren. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het tellen van stappen, het volgen van de afstand die je hebt gelopen, het monitoren van je hartslag, slaaptracking, calorieën tellen, en soms zelfs ECG (elektrocardiogram) metingen, of het meten van het zuurstofgehalte in het bloed.

Notificaties: Je smartwatch kan je op de hoogte houden van inkomende berichten, oproepen, e-mails en app-notificaties. Dit kan handig zijn als je in een situatie bent waarin je niet constant op je telefoon kunt kijken. Op deze manier kun je ook makkelijk up-to-date blijven, zonder dat anderen hier hinder van ondervinden. Meldingen swipe je eenvoudig weg als dit gewenst is, en op belangrijke meldingen kun je direct reageren. 

Het downloaden van apps: Afhankelijk van het besturingssysteem van je smartwatch, kun je verschillende apps downloaden. Dit kunnen weerapps zijn, muziekstreamingdiensten, navigatie-apps, of zelfs spelletjes. Sommige smartwatches hebben ook spraakassistenten, zoals Siri of Google Assistant.

Navigeren: Met GPS-functies kan een smartwatch je helpen je weg te vinden. Dit kan handig zijn tijdens het hardlopen of fietsen in een (nieuwe) stad, of om je routebeschrijving op je pols te kunnen zien, zonder dat je je telefoon erbij hoeft te pakken. Wil jij dat jouw smartwatch een ingebouwde GPS-functie heeft? Kies dan voor het duurdere segment smartwatches en zoek enkel naar smartwatches met een standalone GPS. 

Contactloos betalen: Met de juiste ondersteuning en setup, kan je smartwatch worden gebruikt om contactloos te betalen. Let op dat ook dit alleen mogelijk is bij het duurdere segment smartwatches, bijvoorbeeld bij Apple smartwatches, Garmin smartwatches en Samsung Smartwatches. Ook kan dit per model verschillen. Houd hier dus altijd rekening mee als je een nieuwe smartwatch gaat kopen. 

Betalen met een smartwatch bij een pinapparaat

Muziek bedienen: Je kunt je smartwatch gebruiken om de muziek op je smartphone te bedienen. Dit is handig als je telefoon in je zak zit en je het volgende nummer wilt afspelen, of als je het volume wilt aanpassen.

Bellen en berichten versturen: Afhankelijk van je smartwatch-model kun je mogelijk telefoontjes plegen (dit is mogelijk met de smartwatches van damessmartwatch.nl) en berichten verzenden en ontvangen vanaf je smartwatch, zelfs als je je telefoon niet bij je hebt. Goed om te weten: je kunt bij onze eigen dames smartwatches enkel berichten ontvangen op de smartwatch, en niet verzenden. Hiervoor heb je jouw mobiele telefoon nodig. 

Dit zijn slechts enkele van de vele functies die een smartwatch kan hebben. Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle smartwatches al deze functies hebben, en het is ook belangrijk om te overwegen hoe lang de batterij meegaat en hoe goed de smartwatch synchroniseert met je smartphone. In de meeste gevallen gaat dat laatste gelukkig wel goed.

Zie ook alvast onze uitlegvideo hieronder, waarin wij vertellen hoe onze eigen smartwatches voor dames werken. Voor dit voorbeeld hebben wij de smartwatch dames goud gebruikt. Dit is een van onze bestsellers. In de video laten we exact zien hoe jij de smartwatch gebruikt. Bekijk ook onze overige video’s om alle veelgestelde vragen te ontdekken. 

Wat kunnen smartwatches betekenen voor de samenleving? 

Naast de milieueffecten (die alle elektronische apparaten met zich meebrengen), beïnvloeden smartwatches ook de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Smartwatches vormen samen met smartphones een potentieel risico voor overbelasting door notificaties. Hoewel wij zelf erg positief zijn over het gebruik van smartwatches, willen wij ook graag de keerzijde belichten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken, of je een smartwatch wel/niet wilt aanschaffen. Technologische draagbare apparaten zorgen er nou eenmaal voor dat de communicatie tussen mensen verandert, en dit is niet altijd in positieve zin. 

Constante stroom van informatie en communicatie 

Smartwatches maken een constante stroom van informatie en communicatie mogelijk, direct op onze polsen. Dit kan enerzijds leiden tot verbeterde efficiëntie en meer gemak, omdat we op de hoogte kunnen blijven van belangrijke updates en herinneringen zonder onze smartphones te hoeven raadplegen. Aan de andere kant kan deze constante stroom van notificaties ook leiden tot een gevoel van overbelasting en stress. Het risico van een 'altijd aan' cultuur kan bijdragen aan technologische afhankelijkheid en het gevoel jezelf nooit echt 'uit' te kunnen zetten. 

Het bewaken van je gezondheid 

In de bredere maatschappelijke context kunnen smartwatches ook bijdragen aan gezondheidsbewaking op een schaal die eerder onmogelijk was. Functies zoals hartslagmonitoren, slaaptrackers en zelfs ECG en bloedzuurstofmeters kunnen belangrijke gezondheidsgegevens leveren, die nuttig kunnen zijn voor zowel individuen als zorgverleners. Goed om te weten dat de meeste van deze functies ook beschikbaar zijn op onze eigen smartwatches binnen de “smartwatch dames" collectie. Wel raden we het aan om nooit blindelings uit te gaan van de informatie die een smartwatch jou verschaft. Deze informatie is minder accuraat dan medische apparatuur. 

smartwatch dames zilver damessmartwatch.nl

Onze smartwatch dames zilver (klik op het linkje voor meer productinformatie) 

Hoe smartwatches jou kunnen helpen met het verhogen van jouw productiviteit

Als je streeft naar een gezonde levensstijl, kan een smartwatch een waardevol hulpmiddel zijn om je voortgang en activiteiten gedurende de dag te volgen. Hierdoor kun je je fitnessdoelen bereiken en wellicht zelfs je productiviteit op het werk verhogen.

Stappentellers, slaaptracking en gezondheidsstatistieken 

Smartwatches bieden functies zoals stappentellers, slaaptracking en gezondheidsstatistieken waarmee je je lichaam beter leert kennen en begrijpt wat het nodig heeft. Het resultaat is een beter algemeen welzijn, wat uiteindelijk ook een positieve impact kan hebben op je werkprestaties. 

Praktische hulpmiddelen om je tijd en taken te beheren 

Daarnaast bieden smartwatches ook praktische hulpmiddelen om je tijd en taken beter te beheren. Denk aan agenda-herinneringen, to-do lijsten en zelfs e-mail- en berichtnotificaties. Al deze functies helpen je om op de hoogte te blijven van je verplichtingen, terwijl je de tijd die je besteedt aan het checken van je telefoon vermindert. 

Hoe ervaren vrouwen de smartwatches van damessmartwatch.nl? 

We zijn een snelgroeiend bedrijf en hebben steeds meer tevreden klanten. We merken dat dit in rap tempo toeneemt. Op Trustpilot hebben we al meerdere positieve reviews mogen ontvangen. Twee ervan lichten we hier uit, zodat je een beter beeld krijgt van onze smarthorloges voor dames. Wil je zelfs de reviews checken? Ga dan naar Trustpilot en ontdek wat mensen van onze smartwatches vinden. 

Ineke Withaar: 

“Ik had de rose gouden smartwatch besteld en ik ben er heel blij mee. Ik gebruik vooral de stopwatch veel tijdens intervaltrainingen. Het scherm is lekker groot en helder, handig als je tijdens het hardlopen regelmatig je tijden wilt checken. En je hebt via de app ruime keuze uit leuke en mooie achtergronden.

Enige minpuntje vind ik de slechte vertaling van de app naar het Nederlands (een target is een doelwit). Maar al met al ben ik heel tevreden”.

Christine: 

“Goede service, snelle levering en goede kwaliteit! In de toekomst zal ik zeker nog een keer bestellen. Echt een aanrader!”

reviews en ervaringen damessmartwatch.nl

Heb jij nou ook een smartwatch besteld? Vergeet dan zeker niet om een review achter te laten. Op deze manier kunnen we onze producten nog verder verbeteren en streven naar smartwatches met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Shop jouw dames smartwatch vandaag nog 

Vond je deze blog interessant? Vergeet dan niet om ons blog overzicht te checken, om helemaal op te hoogte te zijn van onze eigen smartwatches, evenals smartwatches van grote merken. We delen hier alle informatie en trends binnen de smartwatch niche. Wil jij een smartwatch bestellen? Wees er dan snel bij. We hebben momenteel een mooie aanbieding lopen, waarbij jij 5 euro korting krijgt op jouw hele bestelling. Zien we je snel in onze shop?
Terug naar blog