Garmin smartwatch voor dames kopen? Lees snel meer!

 

De afgelopen jaren zijn smartwatches enorm populair geworden, vooral onder vrouwen. Deze handige gadgets combineren de functionaliteit van een traditioneel horloge met de slimme functies van een smartphone. Een van de meest populaire merken op het gebied van smartwatches is Garmin, dat bekend staat om zijn hoogwaardige apparaten met veel functies. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de Garmin Smartwatches voor dames.

Maar voordat we dat doen willen wij je attenderen op onze eigen goedkope, luxe smartwatches voor dames. Vergeet zeker ook niet om een kijkje te nemen in onze eigen shop. Met damessmartwatch.nl proberen wij een waardig alternatief te bieden voor de grote merken en streven wij altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Check onze smartwatches dus zeker even! 

Wat zijn populaire Garmin smartwatches voor dames? 

We doen voor damessmartwatch.nl altijd veel marktonderzoek; wat doen concurrenten goed en waar kunnen wij van leren? Zo zijn we ook al veel modellen van Garmin tegengekomen. Hieronder volgen een aantal populaire smartwatches van Garmin. Per smartwatch lichten we kort een aantal specificaties uit. Later in dit artikel vertellen we nog door welke Garmin smartwatch wij het meest geïnspireerd zijn geraakt. 

Garmin Vivoactive 4S

De Garmin Vivoactive 4S is de perfecte keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele smartwatch. Dit slimme horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een slank ontwerp. Dit maakt deze Garmin Vivoactive uitermate geschikt voor dames met een smalle pols. Verder heeft deze slimme horloge een Amoled-scherm, iets wat we tegenwoordig steeds vaker zien. Dit zorgt voor zeer scherpe beelden en zorgt er ook voor dat het scherm goed te zijn blijft, ook als het buiten heel licht/juist donker is. Tot slot is deze Vivoactive 4S uitgerust met verschillende functies, waaronder een hartslagmeter, GPS, NFC en meer. Bovendien heeft het horloge een batterijduur van maximaal 7 dagen, waardoor je het niet elke dag hoeft op te laden. Dit maakt deze smartwatch een echte allrounder. Zeker een aanrader dus! Later in dit artikel meer over deze smartwatch. 

Garmin Vivoactive 4S


Garmin Venu

De Garmin Venu is een prachtige smartwatch die speciaal is ontworpen voor vrouwen. Het heeft een rond scherm en de grootte van de behuizing is 43,2 x 43,2 x 12,4 mm. Dit betekent dat deze Garmin Venu past om polsen met een omtrek van 125-190 mm. Wil je weten hoe groot jouw pols is? Meet dit dan met een meetlint, of lees eerst ons blog over de geschikte polsomvang voor dames smartwatches. Verder heeft deze smartwatch een resolutie van 390 x 390 pixels en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het horloge is tevens waterdicht, waardoor je hem prima kunt dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ga je duiken? Dan raden we het aan om voor een speciaal duikhorloge te kiezen, die speciaal ontworpen is voor duikers. Ook de Garmin Venu is uitgerust met een GPS, hartslagmeter, NFC en nog veel meer verschillende functies, waarbij je jouw sportprestaties zorgvuldig meet. Deze unieke smartwatch kan zelfs jouw ademhaling, hydratatie en menstruatiecyclus meten. Dit maakt de smartwatch zeer uniek in zijn soort. Tot slot heeft het slimme horloge een batterijduur van maximaal 5 dagen (iets korter dan de Garmin Vivoactive 4S) en kan worden gekoppeld aan zowel iOS als Android apparaten. Wil je meer weten over de Garmin Venu 2S? Klik dan op het linkje en ontdek ons blog. 

Garmin Lily

De Garmin Lily is een smartwatch die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. Het is een elegante en stijlvolle smartwatch die ook speciaal is ontworpen voor vrouwen. Het horloge heeft een rond scherm met een resolutie van 240x201 pixels. Het slimme horloge heeft verder een waterbestendigheid van 5 ATM (hetzelfde als bij de vorige smartwatches) en heeft verschillende functies, waaronder een hartslagmeter, stappenteller en slaapmonitor. Verder valt het op dat de Garmin Lilly een echte sport smartwatch is. Er zijn veel apps en mogelijkheden op deze Garmin Lilly smarthorloge. Zo zijn er bijvoorbeeld profielen voor zwemmen, fietsen, cardio, crosstraining en pilates. Je kunt deze profielen tegelijkertijd en door elkaar gebruiken (ontzettend handig als je meerdere sporten achter elkaar/tegelijkertijd beoefent). Verder heeft deze smartwatch een stressmonitor. Ben je te gestresst en wordt het tijd dat je gaat ontspannen? Dan geeft de Garmin Lilly dit aan. 

Garmin Forerunner 255

Ook de Garmin Forerunner 255 (opvolger van de Garmin Forerunner 245) is een uitstekende keuze voor dames die een sportief horloge zoeken. Dit horloge is speciaal ontworpen voor hardlopers en heeft een stevige behuizing, die bestand is tegen weer en wind. De Forerunner 255 heeft een batterijduur van maximaal 2 weken in smartwatch modus en maximaal 20 uur in de GPS modus. Het horloge kan worden gekoppeld aan zowel iOS als Android apparaten en biedt toegang tot de Garmin Connect app. Hiermee houd jij eenvoudig jouw trainingen en sportprestaties bij. Dit is een exclusieve app van Garmin die hier speciaal voor ontworpen is. 

Door welke Garmin dames smartwatch zijn wij het meest geïnspireerd? 

Wij testen voortdurend nieuwe smartwatches, om op damessmartwatch.nl de beste prijs-kwaliteitverhouding aan te kunnen bieden. Dat betekent dat we ook vaak smartwatches van concurrenten in handen hebben, om te kijken hoe zij het doen en om te kijken wat wij beter kunnen doen. Zo is ook het geval bij de Garmin Smartwatches. Hieronder volgt de Garmin Smartwatch waar wij tot nu toe het meest door zijn geïnspireerd. 

Garmin Vivomove sport: Onze nummer 1

De Vivomove Sport beschikt over een AMOLED display, touchscreen en is gemakkelijk te gebruiken, zowel binnen als buiten. De Vivomove sport heeft uiteraard alle basisfuncties, zoals het weergeven van tijd, analoge wijzers, alarm, timer en stopwatch. Ook wordt de wintertijd en de zomertijd automatisch aangepast. Verder kun je via de smartwatch van Garmin makkelijk oproepen en berichten beantwoorden. Dat laatste geldt wel alleen als je verbonden bent met een Android telefoon. Je verstuurt dan vooraf ingestelde tekstberichten. Verder is er een “vind je telefoon” functie en kun je muziek bedienen dat afgespeeld wordt door middel van jouw smartphone.

Garmin Vivomove sport

Horlogekast en materiaal

De horlogekast is gemaakt van vezel polymeren materiaal en de bandjes zijn van siliconen. Het display is beschermd door extra dik glas en heeft een sportief ontwerp, in tegenstelling tot de meeste andere Vivomove modellen met roestvrijstalen frames. Dit geeft de smartwatch een klassieke, maar stijlvolle uitstraling. Dit maakt deze smartwatch gelijk erg geschikt als dames smartwatch. Ook omdat deze smartwatch ontzettend veel sportfuncties aanbiedt. Hieronder zie je hoe de Garmin Vivomove Sport eruitziet. Uiteraard is deze smartwatch beschikbaar in verschillende uitvoeringen. 

Hoe zit het met de specificaties? 

Wat betreft specificaties heeft de Garmin Vivomove Sport een display grootte van 0,34" x 0,73" (8,6 mm x 18,5 mm) en weegt het 19,0 g zonder bandje en 33,8g met het siliconen bandje. De batterijduur van de smartwatch gaat mee tot 5 dagen in smartwatch modus. Verder is deze Vivomove ook waterbestendig, net als bij de andere Garmin smartwatches voor dames die we besproken hebben. Concreet betekent dit dat het bestand is tegen waterdruk tot op een diepte van 50 meter. Dit maakt de Garmin Smartwatches ook geschikt voor dames die graag zwemmen. 

Garmin Vivomove Sport functionaliteiten 

De Garmin Vivomove Sport beschikt over handige functionaliteiten. Zo beschikt deze smartwatch over meerdere veiligheid en tracking functies. Wanneer je smartwatch en telefoon zijn gekoppeld, kan een bericht met je actuele locatie automatisch naar contactpersonen verstuurd worden, door middel van de ongevaldetectie. Dit zorgt ervoor dat je extra veilig kunt gaan sporten en dat belangrijke personen direct een melding krijgen van jouw locatie, mocht je iets overkomen. 

Ook heeft deze Garmin Vivomove sport een handige agenda weergave, ideaal voor de hardwerkende vrouwen onder ons, die graag de planning altijd bij de hand hebben. Hiermee kun je gemakkelijk je plannen voor de dag bekijken via een speciaal scherm dat weergegeven wordt op jouw smarthorloge. Tevens biedt de Garmin Vivomove Sport ook handige functies om de tijd te registreren vanaf je pols, zoals een timer en stopwatch.

Om je gezondheids- en fitnessinformatie bij te houden, kun je de Garmin Connect app synchroniseren met de smartwatch.  Deze app brengt je gelijk bij de actieve Garmin community, waarbij je contact kunt maken met andere dames en heren, die ook een Garmin smartwatch hebben. Je kunt in deze app dingen met elkaar delen en zelfs wedstrijden houden. Deze app is verder ideaal om jouw voortgang bij te houden en doelen te stellen en te behalen. De Garmin Vivomove Sport en de bijbehorende app zorgen samen voor een accurate meting van de prestaties. 

Wat kost de Garmin Vivomove Sport? 

De prijs van de Garmin Vivomove Sport ligt vaak nog onder de 200 euro. Zo verkoopt Coolblue de Garmin Vivomove Sport voor 179,99 euro. Hiermee is het een van de goedkopere smartwatches van Garmin. Dit betekent echter niet dat je met dit model inboet op de kwaliteit van het smarthorloge. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding, bestempelen wij de Vivomove sport als #1 Garmin smartwatch voor dames. 

Welk model als je kiest voor stijl en luxe?

Hoewel de Garmin Vivomove sport onze absolute nummer 1 is, staat deze niet op nummer 1 als het gaat om stijl en elegantie. Wil je een stijlvolle smartwatch die je ook kunt dragen tijdens een avondje uit? Dan kies je het best - in onze ogen - voor de Garmin Forerunner 45S of de Garmin Vivomove Luxe. Dit zijn meer alledaagse smartwatches voor dames, die je ook prima kunt dragen tijdens een avondje uit, maar ook tijdens het sporten.

Garmin Forerunner 45S

We hadden deze smartwatch eerder in dit artikel al even besproken, maar we lichten hem graag nog wat verder uit: De Garmin Forerunner 45S is een populaire sporthorloge van Garmin, die speciaal ontworpen is voor mensen met een smallere polsomtrek. Het verschil tussen de Garmin Forerunner 45 en 45S zit hem voornamelijk in de afmetingen en het gewicht. De 45S is kleiner en lichter dan de 45, waardoor het horloge beter aansluit op een smallere pols. Ondanks het compacte formaat is de Forerunner 45S een krachtige smartwatch met diverse handige functies, zoals GPS-tracking, hartslagmeting en kan het zelfs jouw stressniveau meten. Het sporthorloge heeft een batterijduur van maximaal zeven dagen en is waterdicht tot 50 meter. Dit maakt de Garmin Forerunner 45S niet alleen geschikt voor hardlopen, maar ook voor andere sporten zoals zwemmen en waterpolo. Wel is het goed om rekening mee te houden dat deze smartwatch niet expliciet zwem modi heeft. Verder kun je dagelijkse activiteiten bijhouden, zoals het aantal gezette stappen en verbrande calorieën. Ook je slaap kun je meten door middel van deze smartwatch. Hiermee is het nog steeds een hele sportieve smartwatch voor dames, alleen is het ontwerp meer casual, waardoor wij deze smartwatch zien als een stijlvolle, elegante smartwatch.

Garmin Forerunner 45S

Garmin Vivomove Luxe

De Garmin Vivomove Luxe is een mooie GPS smartwatch die ontworpen is met duurzame materialen. Ook is deze smartwatch helemaal uitgerust om jouw levensstijl en prestaties zo goed mogelijk bij te houden. Verder is het goed om te weten dat er twee edities zijn van de Garmin Vivomove. Dat is de “Luxe” en de “Style” editie. De Garmin Vivomove luxe het een duurzaam ontwerp, waarvan de behuizing bedekt is met een PVD coating van 24-karaats goud of 18-karaats roségoud en het horloge voorzien is van extra stevig Sapphire Glas. Voor de bandjes kan gekozen worden uit bandjes van Italiaans leer of voor een normaal RVS bandje. Ook de Garmin Vivomove luxe heeft veel verschillende sportmodi, waarmee je veel verschillende sporten kunt beoefenen. 

De Vivomove Luxe heeft een batterijduur van maximaal 5 dagen bij normaal gebruik en ongeveer 2 weken in de “watch modus”. Andere kenmerken zijn onder meer de 1,2 inch AMOLED display dat gemakkelijk te lezen is in de buitenlucht, waterdichtheid tot 5 ATM (ongeveer tot 50 meter diepte) en verwisselbare bandjes van 20 mm. Het horloge is te koppelen met zowel Android als iOS apparaten en synchroniseert en uploadt eenvoudig jouw gegevens naar de Garmin Connect community. In tegenstelling tot de Vivomove 3/3S heeft de Vivomove Luxe een kleurrijker AMOLED-scherm dat door middel van touchscreen kan worden geopend.

Garmin Vivomove luxe


Op zoek naar een goed alternatief voor een Garmin smartwatch? 

Bij Damessmartwatch.nl bieden we een uitgebreide selectie van goedkope, exclusieve smartwatches die een uitstekend alternatief vormen voor een Garmin smartwatch. Onze horloges zijn van hoge kwaliteit en beschikken over vergelijkbare functies, waaronder GPS-tracking, hartslagmonitoring, slaapregistratie en verschillende sportmodi. Bekijk zeker onze smartwatch dames collectie en ontdek of er wat voor je tussenzit. Via de links hieronder ontdek je eenvoudig onze verschillende soorten smartwatches. Op deze manier helpen wij jou verder bij het kopen van een nieuwe smartwatch. Nog vragen na het lezen van dit blog of over onze eigen producten? Neem dan zeker even contact met ons op. 

Terug naar blog