Garmin Forerunner 245: Het hardloophorloge voor dames?

Ben je op zoek naar informatie over de Garmin Forerunner voor 245? Dan ben je bij damessmartwatch.nl aan het juiste adres. Naast dat we zelf dames smartwatches verkopen (vergeet die niet te checken), vertellen we je graag meer over de Garmin Forerunner 245 en over smartwatches van andere merken. Wij helpen jou graag met de zoektocht naar een nieuwe smartwatch.

Wat kun je met de Garmin Forerunner 245? 

De Garmin Forerunner 245, een middenklasse hardloophorloge en is gelanceerd op 30 april 2019. Het is een veelzijdige keuze voor zowel mannelijke als vrouwelijke hardlopers. Dit intelligente GPS-horloge combineert de functionaliteiten van sport technologie, muziek en lifestyle in één compact ontwerp.

Batterijduur: 6-24 uur 

De Forerunner 245 heeft een batterijduur van 6 uur met muziek en tot 24 uur zonder muziek. Het horloge ondersteunt verschillende vormen van connectiviteit, waaronder Wi-Fi, Bluetooth en ANT+. Dankzij de geïntegreerde GPS-navigatiefuncties kun je je route op een kaart bekijken, locaties opslaan en eenvoudig je weg naar huis vinden.

Uitstekende GPS- en hartslagmeting 

De Forerunner 245 onderscheidt zich door zijn uitstekende nauwkeurigheid wat betreft GPS en hartslagmeting. Het is een briljant hardloophorloge dat bijna elke hardloper zal bevallen. Het draagt niet alleen bij aan de vormgeving van je training door nuttige inzichten te geven, maar het heeft ook een goede batterijduur. Het horloge beschikt over vijf knoppen en heeft geen touchscreen. De knoppen zijn eenvoudig te bedienen waardoor je makkelijk door de functies van het horloge kunt navigeren.

Smartphone meldingen worden ondersteund 

Net als andere recente Garmin horloges, ondersteunt de Forerunner 245 smartphone meldingen en stelt je in staat om op SMS te reageren en oproepen te beantwoorden of af te wijzen. Interessant is dat de Forerunner 245 geen stressniveaus meet tijdens fysieke activiteit, omdat de inspanning van fysieke activiteit zelf als stressvol kan worden beschouwd. De impact van fysieke activiteit wordt door middel van andere sensoren gemeten.

Garmin forerunner 245

Garmin Forerunner 245

Wat is de Garmin Forerunner 245 music?

Je hebt twee varianten van de Garmin Forerunner 245; de normale en de music variant. De Garmin Forerunner 245 Music is een ideale keuze voor alle soorten hardlopers, en biedt mogelijkheden die normaal alleen op high-end apparaten worden aangetroffen. Het helpt je training te vormen, waarbij het inzicht biedt in elke hardloopsessie en uitstekende nauwkeurigheid levert op het gebied van GPS en hartslagmeting. Daarnaast beschikt het over een indrukwekkende batterijduur.

Wat is het verschil tussen de normale Forerunner 245 en de Music variant?

Het belangrijkste verschil tussen de Forerunner 245 en de Music variant is de toevoeging van Wi-Fi-connectiviteit en muziekopslag in de Music versie. Zodra je verbinding maakt met Wi-Fi, kun je audiobestanden synchroniseren vanuit apps als Spotify en Deezer, en kun je tot 500 liedjes opslaan. Dit betekent dat je de optie hebt om muziek naar het horloge te uploaden, of te luisteren van Spotify, Deezer of Amazon Music. Jij kunt je telefoon gewoon thuis laten. Om naar de opgeslagen audiocontent op je apparaat te luisteren, moet je een hoofdtelefoon aansluiten via Bluetooth.

Garmin Forerunner 245 music

Garmin Forerunner 245 music 

Hoe zit het met de stijl van de Garmin Forerunner 245?

De Garmin Forerunner 245 is een veelzijdig hardloophorloge dat bijna elke hardloper zal bevallen. Het heeft een schat aan functies die niet alleen bijdragen aan het vormgeven van je training, maar ook een diepgaand inzicht geven in elke hardloopsessie. Bovendien zorgen de nauwkeurige GPS- en hartslagmetingen voor betrouwbare resultaten.

Schermgrootte van 1,2 inch en waterbestendig

Wat betreft de specificaties van de interface: het scherm heeft een grootte van 1,2 inch met een resolutie van 240 x 240. Het horloge weegt slechts 38,5 gram, wat het comfortabel maakt om te dragen, zelfs tijdens langdurige hardloopsessies. De waterbestendigheid is 5 ATM, waardoor het ook geschikt is voor gebruik in de regen of tijdens het zwemmen.

De vernieuwde forerunner: Garmin Forerunner 255

De Garmin Forerunner 245 is oorspronkelijk uitgebracht op 30 april 2019 en is sindsdien een populaire keuze geworden onder hardlopers van alle niveaus. In juni 2022 kwam de verbeterde versie, de Garmin Forerunner 255, op de markt. Hoewel dit nieuwe model een aantal upgrades biedt, blijft de Forerunner 245 een betrouwbare en hoogwaardige keuze voor zowel beginnende als ervaren hardlopers.

Garmin Forerunner 255

Garmin Forerunner 255

Hoe gebruik je de Garmin Forerunner 245? 

Voor je de duik neemt in de diverse functies van de Garmin Forerunner 245, is het cruciaal om de basisbeginselen te begrijpen. Daarom geven we alvast graag een handleiding hoe je met de Garmin Forerunner 245 aan de slag kunt gaan. 

1. Workouts downloaden

Een workout starten begint bij het downloaden van een geschikte workout van je Garmin Connect™ account. In dit geval gaan we er even van uit dat jouw instellingen in het Engels staan en geven we aan hoe jij kunt beginnen met jouw workout. Je kunt uiteraard de taal van jouw smartwatch en de app aanpassen. 

Navigeer vanaf het horlogescherm en kies START. Selecteer vervolgens een van de activiteiten. Druk op de UP-knop, en ga naar Training > My Workouts. Kies hier een passende workout. Selecteer 'Do Workout' en druk op START om de timer in werking te stellen.

2. Kies uit sportprofielen

De Garmin Forerunner 245 biedt een brede selectie aan sportprofielen direct beschikbaar bij het eerste gebruik. Deze omvatten onder andere hardlopen, lopen op een loopband,, trail running, fietsen, indoor fietsen, zwemmen, krachttraining, cardio training, elliptische training, traplopen, indoor roeien en yoga.

3. Audiobestanden: Ongestoord luisteren zonder je smartphone

Met de Forerunner 245 Music heb je de mogelijkheid om audiobestanden te downloaden van je computer of via een derde partij. Zo kan je ongestoord luisteren, zelfs als je smartphone niet binnen handbereik is. Verbind je Bluetooth hoofdtelefoon om naar de opgeslagen audiobestanden op je apparaat te luisteren.

4. Move IQ: Slimme detectie van je activiteiten

De ingebouwde Move IQ functie detecteert automatisch diverse activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen en elliptische training, mits ze ten minste 10 minuten duren. Je kunt het type en de duur van het evenement bekijken op je Garmin Connect tijdlijn, maar deze verschijnen niet in je lijst van activiteiten, snapshots of nieuwsfeed.

5. Synchroniseren met Garmin Connect Web

Om je workouts over te zetten naar je horloge, verbind je het met je computer via de USB-kabel. Meld je aan bij Garmin Connect, navigeer naar Training & Planning in de navigatiebalk aan de linkerkant en klik op Workouts. Zoek en selecteer de gewenste workout, klik op 'Save to My Workouts' en kies vervolgens 'Send to Device'.

6. GPS-opties: Voor nauwkeurige locatiebepaling

Voor GPS-tracking kun je kiezen uit verschillende opties. Selecteer GPS Only om het GPS-satellietsysteem te activeren. Voor nauwkeurigere positie-informatie  kun je kiezen voor  GPS + GALILEO (Europees satellietsysteem).

Garmin Forerunner 245: Watch Setup en gebruiken als hardloophorloge 

Wil je een volledige watch setup zien van de Garmin Forerunner 245? Bekijk dan ook onderstaande video. AliWall legt haarfijn uit hoe de smartwatch werkt en hoe hij hem gebruikt voor het hardlopen. Goed om te weten is dat de Forerunner 245 een unisex smartwatch is, die zowel door heren als dames gebruikt wordt. Ook vertelt AliWall meer over de instellingen van de Garmin smartwatch en hoe hij hem gebruikt als hardloophorloge. Ben je op zoek naar een hardloop smartwatch? Dan raden we het zeker even aan om deze video te bekijken. 

 

Kun je het horloge ook gebruiken tijdens het zwemmen?

Ja, je kunt absoluut zwemmen met de Garmin Forerunner 245. Deze smartwatch is specifiek ontworpen om druk te weerstaan die overeenkomt met een diepte van 50 meter, dankzij de 5ATM waterbestendigheidsclassificatie. Dit betekent dat je het vrij kunt dragen tijdens het zwemmen in een zwembad of zelfs in open water, en natuurlijk ook tijdens het douchen.

Voordelen voor zwemmers

Hoewel de Forerunner 245 zijn diensten bewijst als een allround hardloophorloge, biedt het ook voordelen voor zwemmers. Je kunt je hartslag monitoren terwijl je zwemt door gebruik te maken van een van de aanbevolen hartslagbanden van Garmin, zoals de HRM-Pro™, HRM-Pro™ Plus of HRM-Swim™. Houd er rekening mee dat de nauwkeurigheid van intervallen en rustduur af en toe kan afwijken, maar over het algemeen is de nauwkeurigheid van de Garmin Swim bij correct gebruik hoog.

Sauna of bubbelbad

Een kleine kanttekening: hoewel de Forerunner 245 een hoge waterbestendigheid heeft, is het aan te raden het horloge af te doen voordat je een sauna of een bubbelbad betreedt. Deze omgevingen kunnen je horloge blootstellen aan extreme hitte en vochtigheid, die mogelijk buiten de operationele specificaties liggen. 

Lees ook: Een waterdichte dames smartwatch? Dit kun jij verwachten

Smartwatch speciaal voor dames? Bekijk ook onze collectie 

Zin in een smartwatch die jouw stijl ademt? Bekijk dan ook onze eigen smartwatch dames collectie! We hebben een kleine, maar knusse verzameling van stijlvolle, high-tech smartwatches. Ze passen perfect om elke pols en matchen elke outfit. Of je nu aan het sporten bent of een avondje uit, onze smartwatches houden je gezond, verbonden en trendy. Met onze eigen smarthorloges proberen wij een alternatief te bieden voor grote merken en modellen, waaronder de Garmin Forerunner 245. 

Terug naar blog