Garmin Venu 2S

Garmin Venu 2S kopen als vrouw? Lees eerst dit!

Wil je als vrouw de perfecte smartwatch vinden die aan al je eisen voldoet? Zoek niet verder! Je bent op de juiste plek beland. We introduceren je graag aan de Garmin Venu 2S, een stijlvolle en veelzijdige smartwatch die speciaal ontworpen is voor vrouwen. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de Garmin Venu 2S en bespreken we de specificaties, of je ermee kunt douchen en wat het verschil is met de normale Garmin Venu 2. Lees verder en ontdek of de Garmin Venu 2S dé perfecte match is voor jouw actieve levensstijl! Vergeet ondertussen ook niet onze eigen exclusieve, maar goedkope dames smartwatches te checken ;). 

Hoe ziet de Garmin Venu 2S eruit? 

De Venu 2S heeft een hoogwaardige, roestvrijstalen behuizing die zorgt voor een luxueuze uitstraling en duurzaamheid. Met een diameter van 40 mm is de behuizing ontworpen met een slank en gestroomlijnd profiel, waardoor het perfect past bij de smallere polsen van vrouwen.

AMOLED-touchscreen (360x360 pixels)

Het 1,1-inch AMOLED-touchscreen met een resolutie van 360 x 360 pixels is helder en levendig, met diepe zwarttinten en levendige kleuren, wat zorgt voor een uitstekende leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht. Het touchscreen is responsief en intuïtief, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot alle functies en instellingen. Het scherm is bedekt met Corning Gorilla Glass 3, dat bekend staat om zijn krasbestendigheid en duurzaamheid, en het beschermt het scherm tegen krassen en stoten die kunnen optreden tijdens dagelijkse activiteiten en sporten.

Fysieke bedieningselementen

Aan de rechterkant van de behuizing bevinden zich twee knoppen die fungeren als fysieke bedieningselementen. De bovenste knop is voor het inschakelen van het scherm en het openen van het hoofdmenu, terwijl de onderste knop dient als snelkoppeling voor sport- en activiteitenprofielen. Deze elementen zie je op onderstaande afbeelding van de smartwatch goed terug. 

Garmin Venu 2S

Aanpasbare siliconen band

De Venu 2S wordt geleverd met een comfortabele en aanpasbare siliconen band die zowel duurzaam als stijlvol is. De band heeft een breedte van 18 mm en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de smartwatch naar jouw smaak kunt aanpassen. Dankzij het snelwisselsysteem kun je de band eenvoudig verwisselen zonder gereedschap. Bovendien is de Garmin Venu 2S verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, zoals roségoud met een witte band, zilver met een grijze band, lichtgoud met een lichte zandkleurige band en meer, waardoor je een stijl kunt kiezen die bij jouw persoonlijke voorkeur past.

Wat kan de Garmin Venu 2S?

De Garmin Venu 2S is een indrukwekkende smartwatch die speciaal is ontworpen voor vrouwen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele metgezel voor hun actieve levensstijl. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste specificaties en functies van deze veelzijdige smartwatch:

  • Design en scherm: De Garmin Venu 2S heeft een slank en stijlvol ontwerp met een roestvrijstalen behuizing en een comfortabele, aanpasbare siliconen band. Het 1,1-inch AMOLED-touchscreen biedt een heldere en scherpe weergave met levendige kleuren, zodat je gemakkelijk je statistieken en meldingen kunt bekijken.
  • Batterijduur: Met een batterijduur van maximaal 10 dagen in smartwatch-modus en tot 7 uur in GPS-modus met muziek, hoef je je geen zorgen te maken over het regelmatig opladen van je horloge.
  • Gezondheids- en fitnessfuncties: De Venu 2S biedt een uitgebreide reeks functies om je gezondheid en welzijn te ondersteunen. Deze omvatten hartslagmeting, ademhalingsregistratie, slaapmonitoring, stressregistratie, hydratatietracking en zelfs een menstruatiecyclus-tracker.
  • Sport- en activiteitenprofielen: Met meer dan 25 ingebouwde sport-apps, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, yoga en pilates, is er voor ieder wat wils. De smartwatch bevat ook geavanceerde trainingsstatistieken, zoals VO2 max, hersteltijd en trainingsstatus, zodat je je voortgang nauwkeurig kunt volgen en aanpassen.
  • GPS- en navigatiefuncties: De ingebouwde GPS maakt nauwkeurige locatiebepaling mogelijk en helpt je bij het volgen van je activiteiten, zoals hardlopen of fietsen, zonder dat je een smartphone nodig hebt. Je kunt ook routes plannen en navigeren met behulp van de Venu 2S.
  • Connectiviteit: De Venu 2S is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten en biedt naadloze smartphone-integratie. Je kunt meldingen ontvangen, muziek bedienen, betalen met Garmin Pay en gebruikmaken van de vele andere slimme functies die beschikbaar zijn.
  • Waterbestendigheid: Met een waterbestendigheid van 5 ATM is de Venu 2S ontworpen om bestand te zijn tegen zwemmen, douchen en zelfs watersporten, zodat je hem altijd kunt dragen zonder zorgen.

Meer weten over de verschillen tussen de Garmin Venu 2 en de 2S? Bekijk dan ook zeker even de onderstaande video van Coolblue. 

 

Is de Garmin Venu 2S waterdicht? 

De Garmin Venu 2S is ontworpen met waterbestendigheid in gedachten en is geschikt voor gebruik tijdens watergerelateerde activiteiten. De smartwatch heeft een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM (atmosfeer), wat betekent dat het bestand is tegen waterdruk die gelijk is aan een diepte van 50 meter.

Hoe zit het met douchen en andere activiteiten?

De 5 ATM-classificatie houdt in dat de Garmin Venu 2S geschikt is voor activiteiten zoals zwemmen, douchen, en snorkelen. Het is belangrijk op te merken dat de Venu 2S niet bedoeld is voor diepzeeduiken of activiteiten met hoge waterdruk, zoals waterskiën of wakeboarden. Bij dergelijke activiteiten kan de waterdruk de waterbestendigheid van het horloge overweldigen en schade veroorzaken.

Hoogwaardige afdichtingen en pakkingen

De waterbestendigheid van de Venu 2S wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van hoogwaardige afdichtingen en pakkingen die voorkomen dat water de interne componenten van het horloge bereikt. Echter, het is belangrijk om regelmatig de conditie van de afdichtingen te controleren, omdat ze na verloop van tijd kunnen slijten of beschadigd raken, waardoor de waterbestendigheid van het horloge kan afnemen.

Specifieke zwemprofielen: De Venu 2S heeft het allemaal 

De Garmin Venu 2S heeft zelfs specifieke zwemprofielen en functies, zoals het volgen van afgelegde afstand, slagen, tempo en SWOLF-score (zwemefficiëntie). Deze functies zijn ontworpen om je te helpen je zwemprestaties te analyseren en je trainingen te optimaliseren.

Is het mogelijk om WhatsApp berichten te ontvangen op de smartwatch? 

Ja, het is mogelijk om WhatsApp-berichten te ontvangen op de Garmin Venu 2S. De smartwatch kan meldingen van je smartphone weergeven, waaronder inkomende berichten van WhatsApp en andere berichtenapps. Om deze functie te gebruiken, moet je de Venu 2S koppelen met je compatibele Android- of iOS-smartphone via Bluetooth en de Garmin Connect-app installeren op je telefoon.

Een melding op jouw smartwatch als iemand een bericht stuurt 

Zodra je de smartwatch en smartphone hebt gekoppeld, worden meldingen van je telefoon automatisch naar de Venu 2S gestuurd. Wanneer je een WhatsApp-bericht ontvangt, krijg je een melding op de smartwatch met een voorbeeld van het bericht en de naam van de afzender. Je kunt vervolgens op het bericht tikken om het volledige bericht te lezen. Hoewel je inkomende WhatsApp-berichten kunt lezen op de Garmin Venu 2S, is het belangrijk op te merken dat je momenteel geen berichten rechtstreeks vanaf het horloge kunt beantwoorden. Voor het beantwoorden van berichten moet je je smartphone gebruiken.

Hoeveel kost de Garmin Venu 2S?

De Garmin Venu 2S, een populaire smartwatch onder dames, is verkrijgbaar in Nederland voor een prijs die kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. De adviesprijs ligt al een tijdje tussen €350 en €399,99. Als je overweegt om een Garmin Venu 2S aan te schaffen, is het een goed idee om prijzen en beschikbaarheid bij diverse winkels en online verkooppunten te controleren. Enkele voorbeelden van waar je deze smartwatch kunt vinden, zijn elektronicazaken, sportwinkels en bekende webshops zoals Bol.com, Coolblue en de officiële Garmin-webshop. Hieronder zie je een screenshot van de Garmin webshop. Dit is de Garmin Venu 2S met “Light Gold rand van roestvrij staal met Light Sand behuizing en siliconen polsband”, aldus de website van Garmin. Wil je een smartwatch met een grotere behuizing? Dan kom je al snel boven de €400 uit.

Prijs Garmin Venu 2S

Garmin Venu 2S review

We kunnen begrijpen dat het soms raar voelt om hier te lezen over smartwatches van andere webshops, omdat wij zelf ook smartwatches voor dames verkopen. Ons doel is echter om een zo volledig mogelijk beeld te creëren van smartwatches die beschikbaar zijn en jou zo goed mogelijk te informeren. Wij willen jou zo goed mogelijk helpen met het vinden van de beste smartwatch voor jouw behoeften. Daarom delen we ook nog graag een YouTube video die wij tegenkwamen van een uitgebreide Garmin Venu 2S review. In deze video wordt de wit - rose gouden smartwatch belicht. Bekijk deze om een nog beter beeld te krijgen van dit smarthorloge. 

 

Op zoek naar een goedkoop alternatief? Kies voor damessmartwatch.nl 

Als de Garmin Venu 2S buiten je budget valt, maar je toch op zoek bent naar een stijlvolle en functionele smartwatch voor dames, dan is damessmartwatch.nl een uitstekende keuze. Wij bieden een kleine selectie smartwatches aan met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast verpakken we onze smartwatches leuk en krijg je een uitgebreide handleiding. Bekijk zeker eens onze zwarte smartwatch, gouden smartwatch of zilveren smartwatch en laat je inspireren. 

Terug naar blog