Garmin Forerunner 255: De perfecte oplvolger van het 245-model?

Ben jij op zoek naar een nieuwe Garmin smartwatch en overweeg je om de Garmin Forerunner 255 te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Naast dat we zelf slimme horloges voor dames aanbieden, lichten we graag smartwatches toe van grote, bekende merken. Zo ook de Garmin Forerunner 255. Je leest in deze blog wat de Forerunner 255 uniek maakt en waarin hij verschilt van de Forerunner 245. Ook lees je meer over de functionaliteiten en hebben we een overzichtelijke tabel voor je gemaakt. 

Sinds wanneer is de Garmin Forerunner 255 te koop? 

De Garmin Forerunner 255, een innovatieve doorbraak in het assortiment van Garmin, werd voor het eerst op de markt gebracht in juni 2022. Deze lancering kwam na een reeks succesvolle uitgaven van eerdere modellen, waaronder de Forerunner 245 die drie jaar eerder, in 2019, werd uitgebracht. De Forerunner 255 heeft zich gevestigd als een geavanceerde opvolger van de eerdere modellen, met een scherpe focus op fitnessfuncties. Belangrijke updates in deze versie waren onder andere de ondersteuning voor multiband GPS, een barometrische hoogtemeter en sterk verbeterde slaaptracking. 

Garmin forerunner 255

Garmin Forerunner 255

Upgrades van de Garmin Forerunner 255 

Wat betreft de hardware upgrades, biedt de Forerunner 255 een aantal premium functies en subtiele verbeteringen ten opzichte van het oudere model. Zo heeft de Forerunner 255 een verbeterde batterijduur; deze gaat 30 uur mee zonder muziek en 6,5 uur als je tijdens het gebruik ervan voortdurend muziek afspeelt. In smartwatch-modus houdt het horloge het zelfs 14 dagen vol. Hoewel dit geen dramatische verschuiving is in vergelijking met de Forerunner 245, is de batterijduur zeker beter in het nieuwere model.

De forerunner 255 blijft populair onder atleten 

In maart 2023 kondigde Garmin de Forerunner 265-serie en de Forerunner 965 aan, de eerste GPS hardloop-smartwatches met levendige AMOLED-displays. Toch blijft de Forerunner 255 een populaire keuze onder atleten, ondanks de afwezigheid van een touchscreen. Alle bediening wordt uitgevoerd via de vijf knoppen aan de zijkant van het horloge.

Garmin Fenix 7X solar: Het meest geavanceerde model 

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel de Forerunner 255 vele geavanceerde functies biedt, het niet het meest geavanceerde model is in het Garmin-assortiment. De Garmin Fenix 7X Solar, gelanceerd in maart 2023, blijft het meest geavanceerde model, volgepakt met de nieuwste Garmin draagbare technologie. Deze behoort tot het duurdere segment smartwatches en kost meer dan 700 euro. Meer weten over Garmin smartwatches? Klik dan even op het linkje en lees ons blog. 

Garmin Fenix 7X solar

Garmin Fenix 7X solar

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Forerunner 245 en Forerunner 255? 

Het grootste verschil tussen de Garmin Forerunner 245 en 255 ligt in de mogelijkheid voor multisport activiteiten. De Forerunner 255 is een ideale keuze voor huidige of aspirant-triatleten, met extra premium functies en kleine hardware-upgrades ten opzichte van het oudere model. Het nieuwste model ondersteunt multiband GPS, heeft een barometrische hoogtemeter en biedt aanzienlijk verbeterde slaaptracking, zoals we al kort aangaven. Maar er is meer…

Garmin Forerunner 255 is groter dan de Forerunner 245

Fysiek gezien is de standaard Forerunner 255 iets groter dan de 245, met een groter scherm (33mm versus 30.4mm), terwijl de 255S een kleiner formaat en scherm heeft (27.9mm). Alle modellen beschikken over Garmin's standaard transflective display, dat zelfs in helder zonlicht duidelijk zichtbaar is, en hebben vijf knoppen rondom de behuizing.

Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245

Kleine verbetering in batterijduur 

Als we kijken naar de batterijduur biedt de Forerunner 255 een kleine verbetering. Het horloge gaat 30 uur mee zonder muziek en 6,5 uur met muziek. In smartwatch-modus houdt de batterij het 14 dagen vol. Hoewel dit geen opzienbarende verbetering is, is de batterijduur zeker beter in het nieuwere model.

Beantwoorden van oproepen 

Daarnaast biedt de Forerunner 255 meer mogelijkheden wat betreft het beantwoorden van oproepen. Bij een inkomende oproep op je verbonden telefoon, toont de Forerunner horloge de naam of het telefoonnummer van de beller. De gesprekken kunnen echter alleen via de verbonden telefoon worden gevoerd. Goed om te weten is dat bij onze eigen smartwatches voor dames ook telefoongesprekken gevoerd kunnen worden door de ingebouwde microfoon in de smartwatch. 

Alle belangrijkste verschillen hebben we even voor je op een rijtje gezet in onderstaande tabel.

Kenmerk

Forerunner 245

Forerunner 255

Forerunner 255S

Multisport Activiteiten

Nee

Ja

Ja

GPS

Single band

Multiband

Multiband

Hoogtemeter

Nee

Ja

Ja

Verbeterde Slaaptracking

Nee

Ja

Ja

Formaat (mm)

30.4

33

27.9

Scherm Type

Transflective

Transflective

Transflective

Batterijduur Zonder Muziek (uur)

24

30

30

Batterijduur Met Muziek (uur)

6

6.5

6.5

Smartwatch Modus (dagen)

7

14

14

Waterbestendigheid (m)

50

50

50

Triatlon-profiel

Nee

Nee

Ja

Garmin-Pay

Nee

Ja

Ja

Inkomende oproepweergave

Ja

Ja

Ja


Hoeveel kost de Garmin Forerunner 255? 

Het goedkoopste model koop je bij Bol.com. Hier is de Garmin Forerunner 255 te koop voor €324,95. Bij Coolblue is deze exact te koop voor €325 euro en bij overige partijen ben je meer geld kwijt. Zo betaal je bij de MediaMarkt bijvoorbeeld € 349,99. Natuurlijk kunnen de actuele prijzen verschillen. Houd daarom altijd een vergelijkingssite als Tweakers in de gaten, om er snel achter te komen hoeveel jouw nieuwe smartwatch kost. 

Is de Garmin Forerunner 255 het geld waard? 

Beide horloges zijn gepositioneerd als middensegment hardloophorloges in het Garmin assortiment. Maar is de Forerunner 255 de investering waard? Het belangrijkste verschil tussen de Forerunner 245 en 255 zit in de sensoren en extra functies. De 245 beschikt over een accelerometer, gyroscoop en activiteitsvolgsensoren, terwijl de 255 ook GLONASS satelliet compatibiliteit, een barometrische hoogtemeter voor het meten van hoogtes, een temperatuursensor en LiveTrack ondersteuning bevat. Wat betreft de batterijduur, biedt de Forerunner 255 een verbetering ten opzichte van de 245-serie, met een levensduur van maximaal 16 uur in de activiteitenmodus en tot 14 dagen in de smartwatch-modus. 

Een goede prijs-kwaliteitverhouding 

Met de toevoeging van open water zwemmen/triathlon (enkel het Forerunner 255S model), Garmin Pay en verbeterde volgmodi voelt de Forerunner 255 als een volledig ander horloge in vergelijking met de Forerunner 245. Wij durven in ieder geval te zeggen dat de Garmin Forerunner 255 een van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen biedt in het middensegment smartwatches, in het lage segment zijn we overtuigd van onze eigen selectie beste smartwatches voor dames

 

Bekijk ook onze eigen collectie dames smartwatches

Op zoek naar een smartwatch specifiek ontworpen voor vrouwen? Neem dan zeker een kijkje bij onze exclusieve damescollectie van smartwatches. Damessmartwatch.nl biedt een selectieve, maar verfijnde reeks van elegante en geavanceerde smartwatches die passen bij elke pols en elke stijl. Of je nu gaat sporten of geniet van een avondje uit, onze smartwatches helpen je gezond te blijven, verbonden te zijn en modieus te blijven. We streven ernaar om met onze eigen smartwatch collectie een alternatief te bieden voor grotere merken en modellen, zoals de Garmin Forerunner 245.

Terug naar blog