Smartwatch dames pols afmetingen blog

Wat voor een dames smartwatch past bij jouw pols?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de afmetingen zijn van onze dames smartwatches. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de afmetingen van smartwatches voor vrouwen; wat zijn gangbare afmetingen en welke afmeting past goed bij jouw pols? Je leest het allemaal op deze pagina. Ook geven we advies voor dames met een kleine pols. 

Wat zijn de afmetingen van onze dames smartwatches? 

Ben je op zoek naar een smartwatch, speciaal voor dames? Dan is het goed om te weten wat de afmetingen zijn van een smartwatch. Voor onze meest populaire smartwatches is de diameter van de behuizing 44 mm. Dit geldt zowel voor onze witte dames smartwatch en zwarte dames smartwatch (onze bestsellers). Dit formaat is vrij gemiddeld voor een dames smartwatch. Ter vergelijking: De Garmin fēnix® 7S wordt in de formaten 42 mm, 47 mm en 51 mm verkocht. De Apple Watch Series 8 is verkrijgbaar met een diameter van 41mm en 45 mm. Daarmee zijn de dames smartwatches van damessmartwatch.nl behoorlijk gemiddeld en vallen ze niet groot uit, maar ook niet klein. Zowel wanneer je een smallere, als dikkere pols hebt, staan onze smartwatches goed. Verder kun je onze smartwatches eenvoudig verstellen met het bandje van de smartwatch. 

Hieronder zie je onze zwarte dames smartwatch (foto van een klant). Op deze manier zie je precies hoe groot hij is, ten opzichte van een gemiddelde hand. Zo heb je er een beter beeld bij. Houd er wel rekening mee dat het huidige aanbod kan verschillen. Bekijk daarom altijd de productafbeeldingen zelf, voor een zo goed mogelijke weergave van de smartwatch. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

Smartwatch zwart

Bij welk formaat pols staan onze smartwatches het mooist?

Welke formaat pols heb jij eigenlijk? Dat is een goede vraag. Het wordt tijd om er even een meetlint bij te pakken en deze om je pols te binden. Zo heb je snel inzichtelijk welke maat pols jij hebt. Wij kunnen dan ook meer zeggen over welke dames smartwatch hier goed bij staat. Over het algemeen worden horloges voor mensen met een polsomtrek tot 15 centimeter gezien als maat S. Voor 15 tot 17 centimeter geldt maat M en voor groter dan 17 cm geldt maat L. Heeft jouw pols een omtrek van meer dan 20 centimeter? Dan raden we het bij damessmartwatch.nl aan om voor een extra groot smarthorloge te kiezen. Onze dames smartwatches staan dan mogelijk minder mooi. 

Lees ook: Goede en betaalbare smartwatch kopen? Zo ga je te werk!

Horlogekast

Heb jij een pols van kleiner dan 15 centimeter? Dan denken we dat onze smartwatches iets te groot vallen en daardoor wellicht lomp ogen. Je kunt dan beter voor bijvoorbeeld een meer subtiele Fitbit of Samsung gaan. Zowel de Fitbit Versa 2 als de Samsung Galaxy Watch Active 2 worden gezien als een smartwatch voor dames met een smalle pols. Je kiest dan een smartwatch die qua diameter onder de 42 mm zit. Is jouw polsomvang tussen de 15 en 20 centimeter? Dan weet je zeker dat je met een smartwatch van damessmartwatch.nl goed zit. Wij verkopen voornamelijk smartwatches met een gemiddeld formaat omkasting (44 mm). Als dit afwijkt, dan is dit in productomschrijving van onze smartwatch duidelijk vermeld. 

Goed om hierbij te vermelden is dat je de richtlijnen hierboven niet al te strikt moet nemen. Weet je niet zeker of een smartwatch van damessmartwatch.nl mooi gaat staan? Neem dan vooral even contact op. Dan voorzien wij jou graag van eerlijk, onafhankelijk advies. We willen alleen klanten die ook echt tevreden zijn met ons aanbod. Zit er voor jou niks tussen, bijvoorbeeld omdat je een hele smalle pols hebt? Dan lichten wij hieronder graag een alternatief voor je uit. 

Lees ook ons blog: Welke smartwatch past bij jou?

Welke dames smartwatch is geschikt voor dames met een smalle pols?

Naast onze eigen smartwatches zijn wij fan van de welbekende Fitbits. Dan hebben we het voornamelijk ook de Fitbit Charge 5. Deze smartwatch is geschikt voor dames met een kleine pols. Dit komt doordat deze smartwatch een vrij klein scherm heeft in vergelijking met andere smartwatches. De diameter van deze smartwatch is 41 mm, wat vrij klein is voor een smartwatch. Verder zou je nog kunnen kijken naar een Apple Watch, die wel iets duurder uitvalt. Deze is beschikbaar in 41 mm, maar ook in 45 mm. Apple zorgt hiermee voor een alternatief voor dames met een smallere pols dan gemiddeld. Wil je echt een smartwatch die gericht is op dames met een smallere pols? Dan raden wij het wel aan om voor de Fitbit Charge 5 te gaan. 

Fitbit Charge 5 

Bij de Fitbit Charge 5 komen technologie en een stijlvol design samen. Dit smarthorloge is perfect voor sportliefhebbers en voor mensen die graag hun prestaties meten. Ook voor wandelaars en fietsers - wellicht ook de oudere doelgroep - is de Fitbit goed te gebruiken. Hij meet onder andere de hartslag van jouw pols en je hebt de mogelijkheid om te betalen met jouw smartwatch. Ook is deze Fitbit Charge 5 uitgerust met een nieuwste SpO2-sensor. Deze sensor maakt het mogelijk om het zuurstofgehalte in jouw bloed te meten. Maar de voornaamste reden om deze smartwatch te kopen, blijft omdat hij heel compact is ten opzichte van sommige andere smartwatches van bijvoorbeeld Michael Kors en Fossil. Verder heeft de Fitbit Charge 5 een zwart-wit scherm, wat de accuduur ten goede komt. Ook de prijs van de Fitbit Charge 5 valt heel erg mee. Deze ligt maar rond de 150-200 euro. De adviesprijs ligt op 179,95. 

Meer weten over de verschillende dames smartwatches die er zijn? Lees dan ook ons blog: Welke smartwatch is goed voor dames? Of bekijk onze top 3 beste dames smartwatches

Bestel jouw dames smartwatch vandaag nog!

Natuurlijk zijn we zojuist afgeweken naar een alternatief op onze eigen dames smartwatches, maar het leukst vinden we natuurlijk als je bij ons bestelt. Wij hebben smartwatches voor vrouwen in verschillende formaten en streven altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit betekent dat onze smartwatches nooit duurder zijn dan 150 euro. Hoe fijn is dat? Hiermee onderscheiden wij ons van de concurrenten, zoals Garmin, Michael Kors, Fossil en zelfs Fitbit. Bekijk snel onze collectie met dames smartwatches en shop jouw exemplaar vandaag nog. 

Terug naar blog