Welke smartwatch is goed voor dames?

Begin je jouw zoektocht naar een dames smartwatch? Dan is de kans groot dat je veel verschillende merken en aanbieders ziet. Zo heb je bijvoorbeeld Apple, Michael Kors, Garmin en nog vele andere merken die smartwatches aanbieden voor vrouwen. En vergeet daarbij natuurlijk niet de exclusieve, maar voordelige smartwatches van damessmartwatch.nl. Maar hoe kies je als vrouw nou voor een goede smartwatch? Je leest er alles over in dit artikel. 

Het begin van jouw zoektocht

De kans is groot dat jij in Google zoekt naar "dames smartwatch" of "smartwatch voor dames" om inspiratie op te doen, of om een dames smartwatch aan te schaffen. Je ziet dan een divers aanbod en het is lastig te achterhalen welk merk nou echt goede smartwatches aanbiedt. Je ziet hier vooral de grote bedrijven, zoals Bol.com, Coolblue en Brandfield. Allemaal grote partijen waarbij niet enkel de focus ligt op het verkopen van smartwatches voor vrouwen. Soms is het daarom beter om verder te zoeken, zoals je nu doet. Je komt dan uit bij een specialist, die zich enkel focust op smartwatches voor dames, en deze ook nog eens voordelig aanbiedt. Bekijk bijvoorbeeld onze exclusieve zwarte dames smartwatch of onze witte smartwatch voor dames. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartwatch? 

Natuurlijk raden wij het altijd aan om een dames smartwatch te kopen van damessmartwatch.nl. Toch willen wij een breder perspectief brengen en met dit blogartikel ook producten uitlichten van concurrenten. Er zijn immers een paar hele mooie smartwatches op de markt. Steeds meer smartwatches blinken uit in design, en ook steeds meer smartwatches zijn te combineren met jouw kledingstijl. Hieronder volgen populaire, tijdloze smarthorloges voor dames.

Lees ook ons blog: Waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch?

Apple Watch Series 8

Deze smartwatch is op het moment van schrijven de nieuwste generatie smartwatch van Apple. Maar de Apple Watch Series X zit er ook al aan te komen. Deze Apple Watch Series 8 behoort tot een van de meer luxe smartwatches voor dames en is beschikbaar in verschillende kleuren. Verder is deze smartwatch een aanrader als je een iPhone hebt en jij je fitnessactiviteiten en welzijn wilt tracken. Ook zorg je er met deze smartwatch voor dat jij altijd in-toch bent met jouw familie en vrienden, doordat je meldingen van oproepen en social media direct binnenkrijgt op jouw horloge. Wil je dit liever niet? Dan zet je deze meldingen gewoon weer uit. 

De gloednieuwe S8 chip

Verder is het goed om te vermelden dat deze smartwatch een nieuwe chip heeft gekregen. Dit is de gloednieuwe S8 chip. Hierdoor is de Apple Watch Series nog sneller dan de voorganger. Ook is deze smarthorloge van Apple groter dan de voorganger. Dit betekent dat het schermpje makkelijker te bedienen is. Tot slot heeft deze Apple watch een hartslagmeter en een ECG-sensor. Hierdoor kun je zelfs de gezondheid van het hart monitoren. Wel is het goed om erbij te vermelden dat de smartwatches van Apple een stuk duurder uitvallen - en zoals we al zeiden - behoren tot smartwatches binnen een hoger prijssegment. 

WatchOS software: Koppel jouw smartwatch met jouw iPhone

Tenslotte maakt de WatchOS software deze dames smartwatch uniek. Je koppelt hiermee eenvoudig jouw iPhone met jouw smartwatch. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om Siri te gebruiken, muziek te streamen en jouw agenda te bekijken. Wil jij weten welk liedje er op de radio is? Dan hoef je alleen nog maar het volgende te zeggen: "hé Siri, welk liedje is dit?". Op jouw smartwatch zie je dan direct de titel en de zanger(es). Ook kun je met de Apple Watch Series 8 Apple Pay gebruiken. Dit maakt betalen via jouw smartwatch mogelijk. Bovengenoemde functionaliteiten zullen ook bij latere series nog mogelijk zijn, dus ook bij de Apple Watch Series X. 

Michael Kors Gen 6 Display

Dit is een van de meest populaire dames smartwatches op de markt: de Michael Kors Gen 6 Display. Deze smartwatch is vooral heel populair vanwege het design. Hoewel Apple gaat voor een tijdloos design en een smartwatch die je goed kunt combineren met veel kledingstukken, kiest Michael Kors voor een gewaagde, maar o zo geliefde, smartwatch. In het design en uurwerk komen onder andere de kleur groen, paars, blauw en oranje terug. Deze kleurencombinatie zorgt voor een unieke, elegante smartwatch. Zie ook de afbeelding hieronder. Wel kost deze smartwatch meer dan 400 euro, en valt daarmee in het duurdere segment. 

Michael Kors Gen 6 Display voorbeeld

Functionaliteiten Michael Kors Gen 6 Display

Michael Kors lijkt qua updates en voortuitgang behoorlijk op de Apple Watch. Zo is het ook met deze smarthorloge mogelijk om op de hoogte te blijven van alles wat belangrijk voor je is, bijvoorbeeld berichten en krijg je inzicht in jouw fitness- en gezondheidsprestaties. Verder zit het al in de naam van de smartwatch "Gen 6". Dit is een nieuwe smartwatch met een volledig nieuwe processor en deze is hiermee een stuk sneller dan zijn voorganger. De saturatiemeter, die bij deze smartwatch is ingebouwd, zorgt er zelfs voor dat je inzicht hebt in het zuurstofniveau van jouw bloed. Heb jij gezondheidsproblemen? Dan is een smartwatch ook een echte aanrader, omdat je kwaaltjes en gezondheidsproblemen mogelijk eerder herkent. Je hebt jouw gezondheidswaardes letterlijk bij de hand. 

Google Wear OS besturingssysteem

Het fijne van de Michael Kors Gen 6 Display is dat deze gebruikmaakt van het Google Wear OS besturingssysteem. Dit betekent dat je al jouw favoriete apps kunt downloaden met jouw smartwatch. Hiervoor is het natuurlijk wel van belang dat je een Android telefoon hebt. Of je nu wilt sporten met de Google Workouts app of je gezondheidsgegevens wilt bekijken; het is allemaal mogelijk met de Michael Kors Gen 6 Bradshaw Display MKT5134. 

Samsung Galaxy Watch 5 

De laatste dames smartwatch die we willen uitlichten is de Samsung Galaxy Watch 5. We wisten het natuurlijk al dat Samsung ontzettend goede smartphones kan maken, maar over de smartwatches voor dames mogen we ook zeker niet klagen. De Samsung Galax watch 5 gaat een ware concurrentiestrijd aan, bijvoorbeeld met de Garmin Fenix 7 en de Apple Watch series 8. Dit komt doordat de Samsung Galaxy Watch 5 extra sensoren heeft, om fitnessactiviteiten en welzijn nog beter bij te houden. Hiermee kun je dit horloge ook echt zien als een sporthorloge. Deze smartwatch bestaat onder andere uit een Optical Heart Rate sensor, een Electrical Heart Signal sensor en een Bioelectrical Impedance Analysis sensor. Deze drie in een BioActive Sensor zorgt ervoor dat jouw gegevens nog accurater worden weergegeven en opgeslagen. Deze Samsung Galaxy Watch 5 kan zelfs jouw temperatuur meten door middel van infrarood. 

Ben je benieuwd naar onze top 3 beste dames smartwatches naast onze eigen smartwatches? Bekijk dan ook onze onafhankelijke top 3 beste dames smartwatches, of lees welke smartwatch het beste bij jouw pols past

Damessmartwatch.nl biedt een alternatief 

Misschien heb je het al wel gemerkt: De smartwatches van de grote merken zijn over het algemeen vrij duur. Soms betaal je voor de functies en het strakke design, maar soms ook alleen maar voor het merk. De functionaliteiten komen dan bijvoorbeeld overeen met de smartwatches van damessmartwatch.nl. Als je onze dames smartwatches bekijkt, dan kom je er al snel achter dat onze smarthorloges ongeveer dezelfde functies hebben als die van Fitbit, Garmin, Micheal Kors, Apple etc. Er zijn soms hele kleine verschillen, die ervoor zorgen dat je al snel honderden euro's meer betaalt. Doe daarom goed je research en bekijk ook onze smartwatches. Al onze smartwatches zijn onder de 150 euro. Hiervoor doen we goed marktonderzoek, en we zorgen er altijd voor dat we de best mogelijke kwaliteit leveren. Verder geldt: Vandaag besteld, morgen verzonden.

Op zoek naar een nieuwe smartwatch voor dames? Klik dan op het linkje en ontdek onze luxe, exclusieve dames smartwatches, die speciaal voldoen aan de behoeften en wensen van de vrouw.

Terug naar blog