Apple Watch Series 8: Een goede optie voor dames?

 Wil jij meer weten over de Apple Watch Series 8? Lees dan zeker dit artikel. We vertellen als wat jij moet weten over de Apple Watch Series 8. Zo vertellen we meer over de functies, het verschil met de series 7, en vertellen we zelfs al wanneer de Series 9 mogelijk uit komt. Vind je de Apple Watch Series 8 aan de dure kant en wil je een goedkoop en waardig alternatief? Vergeet dan ook zeker niet om onze eigen dames smartwatch aanbiedingen te checken. Voor nu: veel plezier met lezen!

Wanneer is de Apple Watch Series 8 gereleased? 

De Apple Watch Series 8 werd voor het eerst beschikbaar gesteld voor aankoop op vrijdag 16 september 2022. Klanten hadden de mogelijkheid om de smartwatch aan te schaffen via de online Apple Store, Apple retailwinkels en ook bij diverse externe retailers. Dit model, hoewel slechts een kleine upgrade ten opzichte van de Series 7, met als belangrijkste nieuwe functies de lichaamstemperatuursensor en Crash Detection, werd snel een favoriet vanwege de ongeëvenaarde duurzaamheid en bouwkwaliteit van Apple.

Wanneer komt de Apple Watch Series 9 uit? 

Gezien de voorgaande release-schema's van de Apple Watch, wordt verwacht dat de opvolger, de Apple Watch Series 9, waarschijnlijk in september 2023 wordt uitgebracht. Deze nieuwe versie zou naar verluidt een bijgewerkte processor bevatten, gebaseerd op de A15-chip die voor het eerst in de iPhone 13-modellen werd gebruikt, en zal ook voorzien zijn van watchOS 10 met een vernieuwde interface.

Lees ook: Waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch?

Wat kun je allemaal met de Apple Watch Series 8? 

De Apple Watch Series 8 is niet zomaar een horloge, het is een krachtig hulpmiddel dat helpt bij het verbeteren van je gezondheid en welzijn, het biedt naadloze connectiviteit en nog veel meer. Met een groter scherm dankzij dunnere randen biedt de Series 8 een nog betere gebruikerservaring. Bovendien, met zijn superieure prestaties en nieuwe gezondheidsfuncties, is het een indrukwekkende upgrade, vooral voor mensen die een oudere Apple Watch hebben. 

Duurzaam en robuust

Een van de belangrijkste kenmerken van de Series 8 is de duurzaamheid en de bouwkwaliteit. Apple maakt geen compromissen als het gaat om de robuustheid van zijn horloges, en dat is deels waarom ze duurder zijn dan andere smartwatches op de markt. Het is waterbestendig en ontworpen om te dragen tijdens het sporten, het wandelen in de regen en het wassen van je handen, maar het moet niet worden blootgesteld aan zeep of zeepwater, zoals bij douchen of als je in bad gaat liggen. Wel kun je de smartwatch dragen tijdens het zwemmen

Nieuwe functies

Nieuwe functies van de Series 8 omvatten een huidtemperatuursensor en crashdetectie, die het apparaat nog nuttiger maken voor gezondheids- en veiligheidsmonitoring. Het horloge heeft ook verbeterde functies voor het volgen van de menstruatiecyclus, inclusief een nieuwe temperatuursensor voor het schatten van de ovulatie. Bovendien kunnen gebruikers met de Apple Watch met cellulaire en een geactiveerd cellulaire plan verbonden blijven, zelfs wanneer ze hun iPhone niet bij zich hebben.

Cameratimer, slaap volgen en muziek luisteren

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel de Apple Watch Series 8 geen ingebouwde camera heeft, er wel een camera-app op het apparaat staat. Hiermee kun je de cameratimer van je iPhone instellen voor een foto. En als je je Apple Watch naar bed draagt, kan het je slaap volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van je welzijn. Bovendien kun je met de Apple Watch Series 8 muziek toevoegen aan jouw smartwatch, zodat je overal waar je gaat naar je favoriete afspeellijsten en albums kunt luisteren, zelfs wanneer je je iPhone niet bij je hebt. Of je nu je fitnessdoelen wilt bereiken, verbonden wilt blijven, of gewoon wilt genieten van je favoriete muziek, de Apple Watch Series 8 is zeker een goede keuze. 

Lees ook: Goede en betaalbare smartwatch kopen? Zo ga je te werk!

Wat zijn de verschillen tussen de 7 serie en de 8 serie? 

Het onderscheiden van de Apple Watch Series 7 en Series 8 kan in eerste instantie een uitdaging lijken. Voor bezitters van Series 3 of oudere modellen is de overstap naar Series 8 zeker een overweging waard. Als je al een recenter model bezit, zoals de Series 4 is het misschien minder noodzakelijk om de Apple Watch Series 8 aan te schaffen. 

Apple Watch 8 heeft twee nieuwe sensoren (nuttig voor volgen van menstruatiecyclus)

Een van de meest opvallende innovaties van de Series 8 is de toevoeging van twee nieuwe sensoren. Een temperatuursensor aan de achterkant van het horloge, dicht op de huid, en een tweede sensor net onder het display. Deze zijn vooral nuttig voor vrouwen die hun menstruatiecyclus willen volgen. De temperatuursensor speelt ook een cruciale rol bij het monitoren van de lichaamstemperatuur tijdens de slaap, wat nuttig kan zijn bij het volgen van gezondheidstrends. Wat betreft compatibiliteit, is het belangrijk om te weten dat je een iPhone 8 of nieuwer nodig hebt, met iOS 16 of hoger, om een nieuwe Apple Watch te configureren en te gebruiken.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8

Is een Apple Watch Series 8 het geld waard? 

Is de Apple Watch Series 8 het geld waard?" Dit is een vraag die velen zich stellen bij het overwegen van een upgrade. In vergelijking met de Series 7 biedt de Series 8 enkele subtiele verbeteringen, waaronder een lichaamstemperatuursensor en Crash Detection. Deze veranderingen zijn wellicht niet genoeg om een upgrade te rechtvaardigen als je al een recent model bezit.

Solide frontkristal, stevige bouw en waterbestendig

De Apple Watch Series 8 blinkt uit in duurzaamheid. Met een solide frontkristal, een stevige bouw en een platte onderkant is deze smartwatch ontworpen om weerstand te bieden tegen krassen, andere beschadigingen en stof. Bovendien biedt hij een waterbestendigheid tot WR50, wat inhoudt dat hij bestand is tegen water tot een diepte van 50 meter. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel de Apple Watch weerstand biedt tegen water, hij niet volledig waterdicht is. Diepzeeduiken met de Watch 8 wordt hem dus niet. Kies in dat geval voor een speciaal duikhorloge. 

Always-on display

Voor diegenen die upgraden van een vroeger model, of die geavanceerdere gezondheidsmonitoring en een  “always-on” display willen, is de Series 8 het overwegen waard. De verbeterde batterijduur, grotere en helderdere scherm, en meer geavanceerde fitnessfuncties maken het een aantrekkelijke optie. Voor wie het beste van het beste wenst, is er de Apple Watch Ultra met nog meer geavanceerde functies.

Houd hier rekening mee: Vergeleken met concurrenten, zoals de Garmin Venu 2S, heeft de Apple Watch een kortere batterijduur van 18 uur na een volledige nachtelijke oplaadbeurt. Bij de Garmin Venu 2S geldt een batterijduur van maximaal 10 dagen. Kies je voor een dames smartwatch van damessmartwatch.nl? Dan is dit ongeveer gelijk als bij de Apple Watch. 

Reviews van de Watch Series 8 

Omdat wij zelf ook smartwatches verkopen (die qua stijl erg lijken op de Apple Watches), willen wij altijd zo onafhankelijk mogelijk blijven als wij het hebben over smartwatches van andere merken. Als het gaat om de reviews delen we daarom graag wat anderen ervan vinden, in plaats van wijzelf. Bij de Apple Watch Series 8 valt het ons op dat de gebruikers hoofdzakelijk positief zijn. Toch zijn er veel mensen die het niet aanraden om de Watch Series 7 te upgraden naar de 8, omdat het verschil vrij klein is. Stijl is in principe hetzelfde, alleen de twee extra sensoren zijn de USP’s van de Apple Watch 8. Graag delen we onderstaande video van Coolblue met je, zodat je nog meer te weten komt over de Apple Watch 8. 

Hoeveel kost de Apple Watch 8? 

De Apple Watch Series 8 kost ongeveer tussen de 400 en 500 euro. In vergelijking met de voordeligere Apple Watch SE, die begint bij ongeveer 250-300 euro, biedt de Series 8 enkele unieke kenmerken zoals een nieuwe huidtemperatuursensor en een energiebesparende modus. Deze modus kan de batterijduur verlengen tot wel 36 uur, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de standaardduur van 18 uur.

Naast de standaardmodellen is er ook de luxe Watch Ultra, die verkocht wordt voor ongeveer 1000 euro. Dit model biedt de beste duurzaamheid met een titanium behuizing en saffierglas, ter bescherming van het display. Dit maakt het tot een van de meest robuuste, maar ook luxe smartwatches die Apple te bieden heeft.

Damessmartwatch.nl biedt een goedkoop alternatief voor de Apple Watches 

Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer betaalbare optie zonder in te boeten aan stijl en maar een klein beetje functionaliteit, biedt Damessmartwatch.nl een aantrekkelijk alternatief voor de Apple Watches. Wij bieden goedkope smartwatches voor dames aan met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij houden het assortiment zeer beperkt en focussen ons voornamelijk op het aanbieden de smartwatch dames goud, smartwatch dames zilver en de smartwatch dames zwart. Dit doen we omdat wij zelf precies willen weten hoe elke smartwatch in elkaar zit en omdat wij enkel smartwatches willen verkopen die voldoen aan onze kwaliteitsnormen. Benieuwd naar onze smartwatches? Bekijk dan ook alvast onze handleiding (inclusief video).
Terug naar blog