Garmin Fenix 7: De #1 Smartwatch van 2023?

De Garmin Fenix 7 is de nieuwste en meest indrukwekkende smartwatch van Garmin, en het zit vol met functies die ongetwijfeld aantrekkelijk zijn voor zowel atleten als mensen die graag buiten zijn. Met zijn strakke design, lange batterijduur, en uitgebreide functieset is de Fenix 7 de perfecte metgezel voor je volgende workout of avontuur. In dit blogartikel lees je meer over deze elegante en verfijnde smartwatch van Garmin, maar vergeet ook zeker niet onze eigen collectie dames smartwatches te checken. 

Hier zijn een paar dingen die de Garmin Fenix 7 zo bijzonder maken

Een strak en stijlvol ontwerp: De Fenix 7 is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om aan je persoonlijke stijl te voldoen. Het is ook waterbestendig tot 100 meter, dus je kunt het dragen in het zwembad of de oceaan zonder zorgen.

Een lange batterijduur: De Fenix 7 kan tot 18 dagen meegaan in de smartwatch-modus en tot 57 uur in de GPS-modus. Dat betekent dat je het de hele dag kunt dragen zonder je zorgen te hoeven maken over het opraken van de batterij.

Een uitgebreide set van functies: De Fenix 7 beschikt over een verscheidenheid aan functies die perfect zijn voor atleten en buitenliefhebbers, waaronder:

 • GPS-tracking
 • Hartslagmonitoring
 • Activiteitentracking
 • Slaaptracking
 • Opslag voor muziek
 • Garmin Pay
 • En nog veel meer!

Garmin Fenix 7

Stijl en functies van de Garmin Fenix 7

De Garmin Fenix 7 heeft een 1,3-inch kleuren touchscreen display met een resolutie van 240 x 240 pixels. Het display is helder en makkelijk te lezen, zelfs in de volle zon. Het horloge is ook waterbestendig tot 100 meter, waardoor het geschikt is voor zwemmen en andere watersporten.

De Garmin Fenix 7 heeft een ingebouwde GPS-ontvanger, waarmee je je locatie en snelheid kunt volgen tijdens het sporten. Het heeft ook een hartslagsensor, hoogtemeter, barometer, kompas en gyroscoop. Deze sensoren volgen je hartslag, de hoogte, luchtdruk, richting en beweging, en voorzien je van gedetailleerde gegevens over je workouts en activiteiten.

De Garmin Fenix 7 wordt geleverd met meerdere voorgeïnstalleerde sportapps, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen en golfen. Je kunt ook extra apps downloaden uit de Garmin Connect app. Het horloge heeft verder een ingebouwde muziekspeler, zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren tijdens je workout.

Voordelen Garmin Fenix 7

 • Lange batterijduur
 • Uitgebreide set sensoren en volgtools
 • Duurzaam ontwerp
 • Strakke, stijlvolle uitstraling
 • Breed scala aan sportapps
 • Ingebouwde muziekspeler

Nadelen Garmin Fenix 7

 • Relatief dure smartwatch
 • Sommige functies kunnen overbodig zijn voor casual gebruikers
 • Het touchscreen is soms moeilijk te gebruiken met koud weer 

Is de Garmin Fenix 7 een goede optie voor dames? 

De Garmin Fenix 7 is een uitstekende keuze voor dames die op zoek zijn naar een hoogwaardige smartwatch met veel functies. Zoals we aangaven, heeft de Garmin Fenix 7 een strak ontwerp, een lange batterijduur en verschillende sensoren die je fitness, slaap en andere gezondheidsgegevens kunnen bijhouden. Het heeft ook een ingebouwde GPS en muziekspeler, zodat je je telefoon thuis kunt laten wanneer je gaat hardlopen of wandelen.

Garmin Fenix 7 is relatief duur

Hoewel de Garmin Fenix 7 een geweldige optie is voor dames met een breed scala aan functies, is het belangrijk op te merken dat deze smartwatch relatief duur is (vanaf ongeveer 570 euro). Als je een beperkt budget hebt, zijn er andere smartwatches die vergelijkbare functies bieden tegen een lagere prijs, bijvoorbeeld onze eigen smartwatches voor dames

Hoe gebruik je de Garmin Fenix 7? 

De Garmin Fenix 7 is eenvoudig in gebruik. Om het te beginnen gebruiken, moet je het koppelen met je smartphone met behulp van de Garmin Connect app. Eenmaal gekoppeld, kun je de functies van het horloge gaan gebruiken.

Om je workouts te volgen, moet je de juiste sportapp selecteren. Het horloge zal dan je hartslag, afstand, snelheid en andere gegevens volgen. Je kunt het horloge ook gebruiken om je slaap, stressniveaus en andere gezondheidsmetrieken te volgen.

De Garmin Fenix 7 heeft ook een verscheidenheid aan andere functies, zoals een weersvoorspelling, een timer en een stopwatch. Je kunt deze functies gebruiken om alles op orde te houden en gedurende de dag up-to-date te blijven. Meer weten over hoe je de Garmin Fenix 7 gebruikt? Bekijk dan ook onderstaande video van DC Rainmaker. 

Kun je met de Garmin Fenix 7 oproepen beantwoorden? 

 Ja, de Garmin Fenix 7 kan oproepen beantwoorden. Als je een oproep ontvangt op je verbonden telefoon, geeft het horloge de naam of het telefoonnummer van de beller weer. Je kunt dan de luidspreker en de microfoon van het horloge gebruiken om het gesprek te beantwoorden:

 • Wanneer u een oproep ontvangt op uw telefoon, trilt het horloge en toont het de naam of het telefoonnummer van de beller.
 • Tik op de antwoordknop op het horloge.
 • Spreek in de microfoon van het horloge om met de beller te praten.
 • Tik op de eindknop om het gesprek te beëindigen.

Zo beantwoord je een oproep op jouw Garmin Fenix 7 als je wilt opnemen:

Tik op het Telefoon-icoontje

Tik op de knop Beantwoorden.

Je kunt ook de spraakbesturing van het horloge gebruiken om een oproep te beantwoorden. Zeg gewoon "Hey Garmin, beantwoord oproep".

Zo weiger je een oproep op jouw Garmin Fenix 7 als je de oproep wilt weigeren:

Tik op het telefoon-incoontje

Tik op de knop Weigeren.

U kunt ook de spraakbesturing van het horloge gebruiken om een oproep te weigeren. Zeg gewoon "Hey Garmin, oproep weigeren".

Houd er rekening mee dat de Garmin Fenix 7 alleen gesprekken kan beantwoorden als hij via Bluetooth met jouw telefoon is verbonden. Als jouw telefoon niet in de buurt is, kun je geen oproepen beantwoorden op jouw horloge.

Kun je ook zelf mensen bellen via de smartwatch?

Nee, de Garmin Fenix 7 heeft geen ingebouwde mobiele modem, dus het kan niet zonder een mobiel mensen bellen. De Garmin Fenix 7 kan wel oproepen beantwoorden, als jouw telefoon via Bluetooth met het horloge is verbonden. Wanneer je een oproep ontvangt op jouw telefoon, trilt het horloge en toont het de naam of het telefoonnummer van de beller. Je kunt dan de luidspreker en microfoon van het horloge gebruiken om de oproep te beantwoorden.

Wat is het verschil tussen de Garmin Fenix 7 en de Fenix 7 Sapphire Solar? 

De Garmin Fenix 7 en de Garmin Fenix 7 Sapphire Solar zijn beide premium multisport GPS smartwatches van Garmin. Ze hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen.

Hier volgen overeenkomsten en vergelijkingen van de twee slimme horloges, zodat je precies weet welke goed bij jou past. 

Kenmerken

Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7  Sapphire Solar

Display

1,3 inch kleuren touchscreen display

1,3 inch kleuren touchscreen display met saffier kristallen lens

Gewicht

58 gram

73 gram

Batterijduur

Tot 18 dagen in smartwatch-modus of 22 dagen in Expeditie-modus met opladen op zonne-energie

Tot 22 dagen in smartwatch-modus of 28 dagen in Expeditie-modus met opladen op zonne-energie

Sensoren

Ingebouwde GPS-ontvanger, hartslagsensor, hoogtemeter, barometer, kompas en gyroscoop

Ingebouwde GPS-ontvanger, hartslagsensor, hoogtemeter, barometer, kompas, gyroscoop en lens van saffierkristal

Waterbestendigheid

Tot 100 meter

Tot 100 meter

Sport-apps

Voorgeladen met diverse sport-apps

Voorgeladen met diverse sport-apps

Muziekspeler

Ingebouwde muziekspeler

Ingebouwde muziekspeler

Garmin Pay contactloze betalingen

Ja

Ja

Prijs

Vanaf ongeveer 570 euro

Vanaf ongeveer 675 euro


Zoals je kunt zien, is het belangrijkste verschil tussen de twee horloges de saffierkristallen lens op de Garmin Fenix 7 Sapphire solar . Dit maakt het horloge duurzamer en beter bestand tegen krassen. De Garmin Fenix 7 Sapphire solar heeft ook een langere batterijduur dan de Garmin Fenix 7.

Als je op zoek bent naar een duurzame en krasbestendige smartwatch met een lange batterijduur, dan is de Garmin Fenix 7 Sapphire Solar de betere keuze. Ben je echter op een vast budget aangewezen, dan is de Garmin Fenix 7 een prima optie.

Hieronder nog even de belangrijkste verschillen tussen de Garmin Fenix 7 en de Garmin Fenix 7 Sapphire Solar:

Saffier kristallen lens: De Garmin Fenix 7 Sapphire Solar heeft een saffierkristallen lens, die krasbestendiger is dan de standaard mineraalkristallen lens.

Tot 22 dagen batterijduur in smartwatch-modus met opladen op zonne-energie: De Garmin Fenix 7 Sapphire Solar kan tot 22 dagen meegaan in smartwatch-modus met opladen op zonne-energie. De Garmin Fenix 7 en Garmin Fenix 7 Sapphire Solar gaat tot 18 dagen mee in smartwatch-modus met opladen op zonne-energie.

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar

Hoe groot is de behuizing van de Garmin Fenix 7? 

Als het gaat om de grootte, zijn er drie modellen van de Garmin Fenix 7:

Fenix 7: Dit is het basismodel en heeft een behuizing van 47 mm.

Fenix 7S: Dit is de kleinere versie van de Fenix 7, en het heeft een 42mm behuizing.

Fenix 7X: Dit is de grootste versie van de Fenix 7, en het heeft een 51mm behuizing.

Elk model is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende bandjes.

Speciaal voor jou hebben we weer een tabel gemaakt die deze modellen met elkaar vergelijkt. Goed om te weten dat deze modellen dus beschikbaar zijn in de normale variant als de Sapphire Solar variant. 

Kenmerken

Fenix 7

Fenix 7S

Fenix 7X

Kast grootte

47mm

42mm

51mm

Gewicht

74g

61g

89g

Scherm grootte

1.3"

1.2"

1.4"

Batterijduur (GPS modus)

Tot 18 dagen

Tot 16 dagen

Tot 22 dagen

Batterijduur (smartwatch modus)

Tot 10 dagen

Tot 9 dagen

Tot 12 dagen

Zonne-opladen

Ja

Ja

Ja

Kenmerken

GPS, hartslagmonitoring, pulse ox monitoring, slaap tracking, activiteit tracking, muziekopslag, Garmin Pay, kaarten, en meer

Zelfde als Fenix 7, maar met een kleinere kast

Zelfde als Fenix 7, maar met een grotere kast en een ingebouwde LED zaklamp


De Garmin Fenix 7 is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en functierijke smartwatch. Het heeft een verscheidenheid aan functies waarmee je jouw fitness, gezondheid en activiteiten kunt bijhouden. De Fenix 7S is een goede keuze voor mensen met kleinere polsen, en de Fenix 7X is een goede keuze voor mensen die een groter horloge willen met een langere batterijduur. 

Meer weten over Garmin smartwatches voor dames? Klik dan op het linkje om ons blog te lezen, of klik op de volgende linkjes om meer te weten over de diverse smartwatches van Garmin: 

Bekijk ook onze eigen dames smartwatches

Damessmartwatch.nl is een toonaangevende online retailer van goedkope smartwatches voor dames. We bieden smarthorloges aan voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Hiermee bieden we een betaalbaar alternatief voor bekende merken en modellen, zoals bijvoorbeeld de Garmin Fenix 7.  Onze smartwatches zijn allemaal verkrijgbaar voor een fractie van de prijs van de Garmin Fenix 7, maar ze bieden nog steeds veel functies en voordelen.

Onze smartwatches zijn perfect voor vrouwen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele manier om verbonden te blijven. Ze hebben alle functies die je nodig hebt om je fitness bij te houden, georganiseerd te blijven en in contact te blijven met vrienden en familie. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen om aan je smaak te voldoen. We houden wel bewust onze collectie klein, zodat we enkel smartwatches verkopen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Terug naar blog