Welke smartwatch past bij jou?

Smartwatches draag je allang niet meer om alleen de tijd te zien. Daar zijn we inmiddels bij damessmartwatch.nl allang al achter. De technologische vooruitgang is in bijna geen een niche zo groot als bij smartwatches. De technologische snufjes volgen elkaar snel op en iedere dag komen er veel nieuwe smartwatches bij. Maar welke smartwatch past bij jou? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel, die jou handvatten biedt voor het kopen van een nieuwe smartwatch. 

Wat is een smartwatch? 

Een smartwatch is een slimme horloge, dat om de pols wordt gedragen en meestal is voorzien van een touchscreen. Het maakt verbinding met een smartphone of internet om informatie te ontvangen, zoals berichten, oproepen, e-mails en meldingen van sociale media. Het kan ook verschillende gezondheids- en fitnessgegevens bijhouden, zoals hartslag, stappen, calorieën en slaap. Naast deze functionaliteiten kan een smartwatch ook verschillende apps draaien en muziek afspelen. Sommige modellen hebben zelfs een eigen mobiele verbinding om te bellen en berichten te verzenden, zonder dat je een smartphone nodig hebt. Meer weten over wat een smartwatch precies is en wat je ermee kunt? Lees dan ook ons blog: Wat is een smartwatch? 

Wat kun je allemaal met een smartwatch? 

Een smartwatch heeft veel verschillende functies. Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van de fabrikant en het besturingssysteem, dat op een smartwatch draait. Wel hebben smartwatches allemaal basisfuncties, die voor alle smartwatches hetzelfde zijn. Zo kun je bij nagenoeg alle smartwatches berichten ontvangen en versturen via de smarthorloge (indien verbonden met de mobiele telefoon), en muziek afspelen. Ook zijn er veel smartwatches met een AI voice assistent, zoals ook het geval is bij onze eigen exclusieve smartwatches voor dames

Handige extra's

Naast de basisfuncties bieden veel smartwatches ook handige extra's. Zo kan een smartwatch belangrijke gegevens weergeven, zoals de tijd, het weer en het aantal stappen dat je dagelijks zet. De smartwatch meet dit precies voor jou. Verder zijn er veel apps beschikbaar op een smartwatch die jouw inzicht geven in jouw gezondheid. Het is erg afhankelijk van de sensoren en trackingsystemen wat de smartwatch allemaal kan meten. Verder kun je de smartwatch koppelen met navigatieapps op jouw mobiel, zoals Google Maps, zodat je via de smartwatch meldingen krijgt over jouw route, bijvoorbeeld handig tijdens het hardlopen of autorijden. 

Smartwatch gebruiken, zonder dat je een telefoon nodig hebt

Een van de nieuwere functies van smartwatches is de mogelijkheid om de smartwatch zonder een mobiele telefoon te gebruiken. Hiervoor moet je een SIM-kaart invoeren in de smartwatch, waar een internetabonnement aan gekoppeld is. Goed om te weten is dat lang niet alle smartwatches een SIM-kaart sleuf hebben en dat nog niet alle internetproviders dit ondersteunen. Is dit wel mogelijk? Dan kun je zonder dat jouw telefoon gekoppeld hoeft te worden oproepen plaatsen en berichten verzenden/ontvangen, via jouw smartwatch. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van jouw mobiele telefoon. Dit is vooral mogelijk bij smartwatches in het duurdere segment. 

Lees ook: Welke smartwatch is goed voor dames?

Wat voor type smartwatches zijn er? 

Er zijn veel verschillende smartwatches beschikbaar. Kijk je in het duurdere prijssegment, dan kom je bijvoorbeeld uit bij Apple, Samsung en Fitbit, die continu nieuwe smartwatches op de markt brengen. Deze smartwatches bevatten allemaal de tijd, maar ook apps en sensoren, die het mogelijk maken om al jouw activiteiten te meten. Zo meten de nieuwe, moderne smartwatches al jouw sportprestaties en kunnen ze precies jouw hardlooproute volgen. Ook kun je met sommige smartwatches muziek opslaan en telefoongesprekken voeren, door middel van een kleine simkaart, die verwerkt zit in de smartwatch. In hoeverre de smartwatches de functionaliteiten bevatten, verschilt uiteraard per type smartwatch en per merk. 

Wil je weten wat onze smartwatches voor dames te bieden hebben? Bekijk dan ook onze smartwatch dames collectie en ontdek onze smartwatches met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Apple Watch en de Fitbit ontzettend populair 

De Apple Watch is een ontzettend sterke smartwatch en is heel erg populair, helemaal onder de iPhone gebruikers. Het biedt veel functies naast de standaardfuncties als een stappenteller en calorieënteller. Wel zijn ze een stuk duurder dan bijvoorbeeld een smartwatch van Fitbit of Garmin. Ook valt het op dat Apple Watches voor veel soorten apps ondersteuning bieden. Het is alleen niet duidelijk tot hoeveel jaar na aanschaf de software updates blijft krijgen. Hieronder zie je hoe de Apple Watch Series 8 eruitziet (standaard model). 

Apple Watch Series 8

Fitbit

De Fitbit is echt puur gericht op de sportfanaten en sportliefhebbers. Het biedt ondersteuning aan veel minder apps dan de Apple Watch, maar het doet wel wat het moet doen. Verder is de Fitbit heel makkelijk te gebruiken, zonder al teveel poespas. Ook zijn ze in veel verschillende modellen en kleuren beschikbaar, waardoor ze goed te stijlen zijn met jouw outfit en kledingstijl. Dit maakt het een geschikte smartwatch voor veel mensen. Bij de Fitbit ben je er zeker van dat Apps ook tot 2 jaar na aanschaf nog updates krijgen, ook bij de oudere modellen. Hieronder zie je hoe de Fitbit Versa 4 eruitziet. 

Fitbit Versa 4

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartwatch?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een smartwatch is of het horloge werkt met jouw telefoon (iOS of Android), maar kijk ook zeker naar de batterijduur. Verder is het goed om te checken welke functies de smartwatch heeft, want dit kan heel erg per smartwatch verschillen. Zo zoeken hardlopers en sportliefhebbers bijvoorbeeld naar een standalone GPS, waarmee het horloge je locatie kan volgen, ook als het smarthorloge niet verbonden is met de telefoon. Zwemmers, die ook tijdens het zwemmen hun prestaties willen meten, moeten daarentegen op zoek naar waterdichte smartwatches. Voor hun is het belangrijk dat een smartwatch niet enkel spatwaterdicht is, maar ook diep onder water niet volloopt met water. 

Lees ook: waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch? 

Hoe kies je de juiste smartwatch? 

Wanneer je een smartwatch koopt, zijn er twee dingen heel belangrijk: stijl en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Op beide facetten hebben we bij damessmartwatch.nl de focus liggen. Wij bieden stijlvolle smartwatches aan, speciaal voor dames, met een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding. Eigenaar Jesse Commandeur heeft inmiddels al meerdere succesvolle (smart)horloge webshops onder zich en quoten wij graag voor het beantwoorden van de vraag: hoe kies je de juiste smartwatch?

Jesse Commandeur: “Laten we vooropstellen dat een smartwatch hoeft niet te duur te zijn. Het zijn voornamelijk de merken, zoals Michael Kors, Garmin en Apple die de smartwatches duur maken. Hetzelfde zie je terug bij de kledingindustrie. Wanneer je goed onderzoek doet, kom je bij een nichespeler, die kennis van zaken heeft, maar waar je niet betaalt voor het merk. Ik durf daarom te stellen dat onze smartwatches een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding hebben, omdat we alles in eigen beheer houden. Ik denk dat dat iets is waar veel mensen naar op zoek zijn. Mensen kloppen bij ons aan, juist omdat we laten zien dat we kennis in huis hebben en weten waar we over praten”. 

Hoeveel betaal je voor een goede smartwatch? 

De prijzen van smartwatches variëren van ongeveer €50 tot meer dan €500. In sommige gevallen betaal je zelfs wel meer dan 800 euro, bijvoorbeeld voor de moderne Apple Watch Ultra. Gelukkig kunnen we vermelden dat er uitstekende modellen beschikbaar zijn voor onder de 150 euro. We raden aan om hiervoor al onze smartwatches voor vrouwen te bekijken. Wij verkopen smartwatches met de beste prijs-kwaliteitverhouding, speciaal gericht op de behoeften van de vrouw. 

Hoewel onze smartwatches geavanceerde fitnesstracking en welzijntrackers hebben, zie je vaak dat duurdere smarthorloges nog meer functies hebben, zoals temperatuurmeters of hoogtemeters. Verder hebben duurdere smartwatches vaker een bandje van RVS, in plaats van plastic, zoals bij onze luxe zilveren dames smartwatch of gouden dames smartwatch. Deze eerste wordt zowel met een plastic wit bandje als een zilver RVS bandje geleverd. 

Leuk feitje om te vermelden: de eerste smartwatch bestond al in 1977 en werd op de markt gebracht door het welbekende merk Pulsar. Deze smartwatch werd toen aangeboden voor maar liefst $2100. Gelukkig kunnen wij ze tegenwoordig een heel stuk goedkoper aanbieden. De vraag is naarmate de jaren ook ontzettend gestegen en steeds meer mensen dragen een smartwatch. 

Lees ook: Wat zijn de beste dames smartwatches? (Top 3!)

Koop jouw smarthorloge bij Damessmartwatch.nl 

Nog aan het rondkijken van een nieuwe dames smartwatch? Zoek dan niet verder en bekijk al onze smartwatches voor dames. Bij ons vind je de beste selectie dames smartwatches, met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een casual, sportieve of elegante look wilt creëren: bij damessmartwatch.nl vind je altijd een horloge dat bij jouw stijl past.

Terug naar blog