Fitbit Versa 4: Is deze smartwatch het overwegen waard?

 In ons blog vertellen we je graag meer over smartwatches van allerlei merken. In dit blogartikel gaan we het uitgebreid hebben over de Fitbit Versa 4. Is deze smartwatch het geld waard en raden wij het dames aan om deze aan te schaffen, of kun je toch beter kiezen voor een andere smartwatch? Je leest het allemaal in dit artikel. Vergeet ondertussen ook niet onze eigen smarthorloges voor dames te bekijken, of bekijk direct ons Fitbit assortiment

Hoe ziet de Fitbit Versa 4 eruit en is deze geschikt voor dames? 

De Fitbit Versa 4, hoewel niet zonder zijn tekortkomingen, biedt nog steeds veel waarde, met name voor vrouwen die op zoek zijn naar een functionele, stijlvolle smartwatch. Het ontwerp van de Versa 4 is vergelijkbaar met dat van de Versa 3, met een vierkante aluminium behuizing van 40,5 mm, afgeronde hoeken en een siliconen band die in zowel kleine als grote maten wordt geleverd. Het behoudt het niet-conventionele uiterlijk dat Fitbit kenmerkt, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar iets anders dan het typische ronde horloge-ontwerp.

Fitbit Versa 4 in het rose

Fitbit Versa 4 in het rose

Wat kun je met de Fitbit Versa 4? 

De Fitbit Versa 4 heeft een aantal indrukwekkende functies, maar heeft helaas ook een aantal tekortkomingen. Het ontbreken van ondersteuning voor apps van derden, muziekopslag en -afspeelfuncties, en enkele problemen met activiteitstracking kunnen het horloge minder aantrekkelijk maken dan andere opties zoals een smartwatch van Garmin of Samsung

Interactie met je telefoon 

Een van de sterke punten van de Versa 4 is de interactie met je telefoon. Bij koppeling aan een iPhone of Android-telefoon kan je inkomende oproepen accepteren of weigeren rechtstreeks vanaf je horloge. Bovendien is het mogelijk om berichten te ontvangen en te verzenden vanaf je Android-apparaten, mits je notificaties activeert. Het horloge biedt ook snelle, aangepaste antwoorden, bekend als de “Quick Replies”.

Veel gezondheids- en fitnessfuncties

De Versa 4 heeft een reeks gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder een activiteitentracker, GPS, hartslagmeter, slaapmonitor, dagelijkse trainingsgeheugen en waterbestendigheid tot 50 meter. Het heeft ook 40+ oefenmodi, waaronder krachttraining en kajakken, en biedt realtime tempo en afstand tijdens buitenactiviteiten dankzij de ingebouwde GPS. Bovendien kan je maximaal 39 apps op je horloge installeren. Dit maakt de Fitbit Versa 4 perfect voor de sportliefhebbers onder ons. 

Voor sommige gebruikers niet de ideale smartwatch

Hoewel de Versa 4 superieure batterijduur en betere gezondheids- en fitness-tracking biedt dan bijvoorbeeld de Apple Watch (lees ons ook blog over de Apple Watch Series 8 of bekijk onze categoriepagina), kan het gebrek aan muziekweergave controle en ondersteuning voor Google Assistant sommige gebruikers afschrikken. Het is ook belangrijk op te merken dat de Versa 4 voor optimale werking een nabije telefoon met actieve Bluetooth vereist.

In ongeveer 12 minuten volledig opgeladen 

Wat betreft de batterijduur, de Versa 4 kan in ongeveer 12 minuten worden opgeladen voor een dag gebruik. Ondanks de genoemde tekortkomingen, is de Versa 4 vanwege de verhoogde trainingsmogelijkheden en andere functies een stap vooruit ten opzichte van de Versa 3. Vergeet echter niet dat langdurige blootstelling aan zeep, shampoo en conditioners, zoals in een douche of bad, op termijn schade aan het apparaat kan veroorzaken en huidirritatie kan veroorzaken. Daarom wordt aanbevolen om het horloge niet te dragen in een bubbelbad of sauna. Ook met zwemmen kun je de smartwatch beter af doen. 

In hoeverre kun je oproepen beantwoorden met de Fitbit Versa 4? 

Met de ingebouwde microfoon en luidspreker van de Fitbit Versa 4 kun je telefoongesprekken beantwoorden. Bovendien kun je tekstberichten beantwoorden met voorgeprogrammeerde antwoorden of spraak-naar-tekst-functies. Het is wel belangrijk om te vermelden dat het niet mogelijk is om een chat te starten direct vanaf de smartwatch. 

Oproepen beantwoorden met de Fitbit Versa 4

Wanneer je een oproep ontvangt, kun je deze op je Versa 4 beantwoorden door op het groene telefoonpictogram op je horloge te tikken. Het is belangrijk dat je telefoon in de buurt is, met de Fitbit-app actief op de achtergrond. Vervolgens kun je in je horloge spreken om met de andere kant van de lijn te communiceren. Hiervoor heb jij je telefoon dus verder niet nodig. 

Download de Fitbit App

Om oproepen te kunnen maken en ontvangen op je Fitbit Versa 4, moet je ervoor zorgen dat je smartwatch is gekoppeld met jouw smartphone. Hiervoor moet je de Fitbit-app downloaden op je smartphone, een account aanmaken en vervolgens op het accountpictogram tikken in de linkerbovenhoek van de app. Je kunt dan instellen dat je oproepen wilt ontvangen op jouw Fitbit. 

Fitbit in de appstore

Zo ziet de Fitbit app eruit in de App store

Houd rekening met software updates op je mobiele telefoon 

Het is belangrijk om te benadrukken dat de Versa 4 geen oproepen kan starten vanaf het horloge zelf. Maar als het is gekoppeld aan een iPhone of Android (8.0+) telefoon, kun je inkomende oproepen accepteren of weigeren. Als je telefoon een oudere versie van het Android-besturingssysteem gebruikt, kun je oproepen op je horloge alleen weigeren, maar niet accepteren.

Is de Fitbit Versa 4 100% waterdicht? 

Hoewel de Fitbit Versa 4 is ontworpen met een waterbestendigheid tot 50 meter, is het belangrijk om te begrijpen dat waterbestendig niet hetzelfde betekent als volledig waterdicht. Hoewel het apparaat veilig kan worden blootgesteld aan water tijdens activiteiten zoals zwemmen, sporten of zelfs douchen, is het niet ontworpen om bestand te zijn tegen meer extreme wateractiviteiten, zoals snorkelen of diepzeeduiken.

Blootstelling aan zeep, shampoo en conditioners

Blootstelling aan zeep, shampoo en conditioners kan schade op lange termijn aan het apparaat veroorzaken en mogelijk huidirritatie veroorzaken. Daarom wordt het aanbevolen om deze blootstelling zo veel mogelijk te verminderen, bijvoorbeeld door het horloge niet te dragen tijdens het douchen. Het dragen van de Versa 4 in een bubbelbad of sauna wordt ook afgeraden, omdat de hoge temperaturen en stoom schade kunnen veroorzaken aan het apparaat.

De Fitbit Versa 4 kan langere tijd blootgesteld worden aan water

Dat gezegd hebbende, zijn er geen tijdslimieten gesteld aan de duur dat de Fitbit Versa 4 in het water kan zijn. Het is dan ook perfect veilig om het te dragen tijdens een dag in een waterpark. Ook blijft het apparaat als het nat is je stappen, hartslag en slaap bijhouden, en synchroniseert het deze gegevens automatisch met de Fitbit-app gedurende de dag.

Fitbit Versa 4 review

Omdat wij zelf ook smartwatches speciaal voor dames verkopen, proberen we altijd zo objectief mogelijk te praten over andere smartwatches en zo min mogelijk onze mening hierin te laten doorschemeren. Zo ook bij de Fitbit Versa 4. Wel delen we meestal een video van een goed onderbouwde review, om jouw nog beter kennis te laten maken met in dit geval de Fitbit Versa 4. Zo zie je goed hoe de smartwatch staat als je hem om hebt en zie je hem ook in het echt. In dit geval delen we graag onderstaande video met je, van AbbyBReviewing. We hebben bewust gekozen voor de review van een dame, omdat je dan ook ziet welke horlogebandjes goed bij dames passen. Wel raden we het nog steeds aan om goed onderzoek te doen voordat je de smartwatch koopt. Ook na het zien van deze review. 

Kijk ook eens rond op damessmartwatch.nl 

Als je op zoek bent naar alternatieven voor de Fitbit Versa 4, dan nodigen we je uit om de collectie van damessmartwatch.nl te ontdekken. Wij specialiseren ons in smartwatches speciaal ontworpen voor dames en bieden meerdere opties aan die jou mogelijk aanspreken. Wel houden wij onze collectie zeer beperkt, zodat we altijd mooie aanbiedingen kunnen aanhouden. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk dames te helpen met het vinden van een nieuwe, stijlvolle smartwatch. 

Terug naar blog