Hoe werken onze smartwatches? (Uitleg + handleiding)

Heb je een smartwatch gekocht bij damessmartwatch.nl of besluit je een smartwatch te kopen? Dan hebben we hier alvast een handleiding voor je gemaakt, voor het juist instellen van de smartwatch. We kunnen je alvast vertellen dat het ontzettend eenvoudig is, dus lees snel meer. 

De smartwatch inschakelen 

De smartwatch kun je inschakelen door op het knopje rechts te klikken. Deze houd je even ingedrukt. Je ziet dan direct dat dat jouw smartwatch oplicht. Je komt terecht bij het ontgrendelscherm. Het kan zijn dat de smartwatch op een andere taal is ingesteld. Via het tandwieltje ga je naar de instellingen en kun je de taal aanpassen naar het Engels. Hierdoor is de smartwatch makkelijker bruikbaar en kun je navigeren door de vele (sport)functies die de smartwatch rijk is. Goed om te weten is dat de Bluetooth van de smartwatches automatisch ingeschakeld is. 

 Ontgrendelscherm onze dames smartwatch

Het scherm nadat je de smartwatch ontgrendeld hebt

Overzicht van alle functies en apps op de smartwatch

Swipe een keer naar rechts, zodat je de tijd ziet. Klik hierop als je alvast alle functies wilt zien, zoals je hierboven ziet.

Bluetooth van jouw mobiel aanzetten 

Er is een mogelijkheid dat de Bluetooth van jouw mobiel niet aan staat. In dat geval kun je de smartwatch nog niet koppelen. Dit kun je eenvoudig aanpassen door naar de instellingen van jouw mobiel te gaan (meestal een tandwiel icoon). Daar schakel je de Bluetooth in en koppel je de dames smartwatch met jouw mobiel; in veel gevallen heet de smartwatch Q13, maar dit hoeft niet . Dit zorgt ervoor dat metingen van de smartwatch direct doorgestuurd worden naar jouw mobiel, en dat je deze metingen kunt bewaren. 

De uitgebreide uitlegvideo zien? Bekijk hem hieronder: 


De app installeren 

De bijbehorende app heet FitPro en is volledig beschikbaar in het Nederlands. In onderstaand gifje zie je hoe jij de QR-code op de smartwatch tevoorschijn krijgt. Je scant deze met jouw mobiel om de app te downloaden. Als je de app hebt, klik je onderin het scherm op “oprichten”. Hierna klik je op “op zoek naar apparatuur”. Je vindt als het goed is de smartwatch. Voor de volgende smartwatches is dit sowieso het de juiste manier van installeren. Bij andere smarthorloges kan het zijn dat de installatie anders werkt.. Dit staat duidelijk aangegeven in de boekjes. 

FitPro app

Via de FitPro app kun je veel instellingen bepalen onder “Kies instellingen”. Hier bepaal je van welke sociale media jij meldingen wilt ontvangen op jouw smartwatch. Zo bepaal je bijvoorbeeld of je WhatsApp meldingen in/uitschakelt. Zie hieronder hoe de omgeving in de FitPro app eruit ziet. 

App FitPro

Lees ook: Hoe pas je de achtergrond aan van jouw smartwatch?

Ontdek onze exclusieve smartwatches

Er zit nog maar een ding op en dat is de smartwatch helemaal ontdekken. Bekijk alle functies die de smartwatch rijk is en meet in de app eenvoudig jouw sportprestaties. Ook houd je hier jouw hartslag en jouw slaap bij. Toch nog vragen? Neem contact met ons op. Nog geen smartwatch gekocht? Lees dan nog even ons blog: Waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch?
Terug naar blog