Hoe krijg je WhatsApp op jouw smartwatch?

WhatsApp is natuurlijk een van de bekendste berichten apps ter wereld. Het is dan ook handig om te kunnen zien wie je berichten stuurt, zelfs als je jouw telefoon niet in de hand hebt. Gelukkig kun je met behulp van je smartwatch alle meldingen van WhatsApp ontvangen en beantwoorden. We vertellen jou in dit blogartikel hoe jij WhatsApp op jouw smartwatch krijgt. 

Smartwatch met Android telefoon koppelen voor WhatsApp

Als je een smartwatch hebt die met een Android telefoon is verbonden, kun je gemakkelijk WhatsApp installeren en gebruiken op je horloge. Hier zijn de stappen die je moet volgen om dit te doen.

Stap 1: Instellingen voor meldingen

Ga naar de instellingen van je telefoon en selecteer "Meldingen". Kies de apps waarvan je meldingen wilt ontvangen en zorg ervoor dat WhatsApp is ingeschakeld. Zorg ervoor dat alle drie de soorten meldingen zijn ingeschakeld: vergrendelingsscherm, banners en meldingscentrum. Dan krijg je alle meldingen binnen op jouw smartwatch. 

Stap 2: WhatsApp op je smartwatch installeren

Ga naar de App Store op je Android telefoon en zoek naar een app die bij de smartwatch hoort, bijvoorbeeld de Wear Os app. Download deze app vervolgens op je smartwatch. Open de app op je smartwatch en volg de instructies om je WhatsApp account te koppelen.

Stap 3: Zorg voor synchronisatie tussen de telefoon en jouw horloge

Om ervoor te zorgen dat de meldingen van WhatsApp ook op je smartwatch worden weergegeven, moet je zorgen voor synchronisatie tussen je telefoon en horloge. Ga naar de instellingen van je horloge en zoek de optie "Meldingen". Controleer of de schakelaar naast "WhatsApp" is ingeschakeld.

Stap 4: Pas meldingsinstellingen aan

Je kunt ook de meldingsinstellingen op je horloge aanpassen. Open de smartwatch app op je telefoon, zoals WearOs of WatchChat 2,  en tik op "Meldingen". Scroll naar beneden en tik op "WhatsApp". Hier kun je de stijl van de melding, trillingen en geluiden instellen. Op welk besturingssysteem jouw smartwatch draait verschilt per aanbieder, maar in de meeste gevallen kun jij de Google Wear Os app downloaden.

Koop jij een smartwatch van damessmartwatch.nl? Dan staat dit altijd duidelijk in de boekjes aangegeven. Zo draait onze gouden smartwatch bijvoorbeeld de Fitpro app. Wel verschilt het per smartwatch in hoeverre jij meldingen kunt ontvangen. Ga naar onze smartwatch dames collectie en ontdek welke smartwatch bij jou past. Vragen over WhatsApp en de smartwatch die jij wilt aanschaffen? Neem gerust contact op. 

Lees ook: Hoe werken onze smartwatches? (Uitleg + handleiding)

Uitleg over hoe je WhatsApp krijgt op jouw Apple Watch 

Heb je geen exclusieve dames smartwatch van damessmartwatch.nl, maar beschik je over een Apple Watch? Dan vertellen we je graag meer over hoe jij WhatsApp instelt op jouw Apple Watch. 

Stap 1: Beheer notificaties

Navigeer naar de instellingen op je telefoon en selecteer 'Beheer notificaties' en zorg ervoor dat WhatsApp meldingen zijn ingeschakeld.

Stap 2: Download de WatchChat app

Als je een iPhone hebt, ga dan naar de Watch-app en tik op de App Store. Zoek naar de WatchChat app en download deze naar jouw Apple Watch. Zodra je de app hebt gedownload, open je deze op jouw Apple Watch.

Stap 3: Verbind je WhatsApp-account met je smartwatch

Ga vervolgens naar WhatsApp op jouw iPhone en ga naar Instellingen > WhatsApp Web > Scan QR-code. Scan de code met je Apple Watch en je bent ready om WhatsApp meldingen op jouw smartwatch te ontvangen. Simpel toch?

WatchChat 2

Hoe ontvang je meldingen op jouw Apple Watch?

Ga naar de Apple Watch-app op jouw iPhone en tik op 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Berichten'. Tik op 'Aangepast' om opties in te stellen voor hoe je op de hoogte wilt worden gesteld wanneer je een bericht ontvangt.

Schakel de leesbewijzen uit

WhatsApp heeft een functie waarmee je kunt voorkomen dat de afzender weet dat je een bericht hebt gelezen. Wil je gebruikmaken van deze functie? Zorg er dan voor dat de leesbewijzen voor WhatsApp uitgeschakeld zijn. 

Lees ook: Heb je voor een smartwatch altijd een telefoon nodig?

Koop jouw dames smartwatch bij damessmartwatch.nl 

Wil je een nieuwe smartwatch kopen? Bekijk dan zeker ons aanbod smartwatches voor dames. We hebben een hoop smartwatches van uitstekende kwaliteit en helpen jou graag bij het vinden van een nieuw smarthorloge. Laat het gerust even weten als je nog vragen hebt, of lees onze andere blogartikelen, zodat je goed voorbereid te werk gaat. 

Terug naar blog