Een waterdichte dames smartwatch? Dit kun jij verwachten

Ben jij op zoek naar een waterdichte dames smartwatch? Dan ben je aan het juiste adres. In dit blogartikel vertellen we alles wat je moet weten over onze smartwatches voor dames. Ook vertellen we meer over het verschil tussen een waterdichte, slimme horloge en een smartwatch die geschikt is voor zwem-/watersportactiviteiten. 

Hoe waterdicht zijn onze smartwatches? 

Onze smartwatches zijn IP67 waterproof. IP67 is een beoordeling die aan producten wordt gegeven om hun niveau van bescherming tegen vaste deeltjes en vloeistoffen aan te geven. Deze beoordeling is gedefinieerd door de Internationale Beschermingsmarkering (ook bekend als Ingress Protection of IP).

Stofdicht en beschermd tegen tijdelijke onderdompeling

Het IP67-beschermingsniveau houdt in dat een apparaat stofdicht is (de eerste '6') en dat het ook bescherming biedt tegen tijdelijke onderdompeling in water tot 1 meter diep, gedurende maximaal 30 minuten (de '7'). Dit betekent dat als een apparaat een IP67-classificatie heeft, het over het algemeen bestand is tegen incidenteel water, zoals het morsen van een drankje of het per ongeluk laten vallen in een plas. Het betekent echter niet dat het apparaat is ontworpen om voortdurend onder water te blijven of om intensieve wateractiviteiten, zoals zwemmen of duiken, te weerstaan. Ook met douchen raden we het aan om de smarthorloge af te doen. Dit advies geldt voor de meeste smartwatches. Ook smartwatches met een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM, wat betekent dat het bestand is tegen waterdruk die gelijk is aan een diepte van 50 meter.

smartwatch dames goud met water visualisatie

Onze smartwatches zijn niet geschikt voor watersport activiteiten

Wij willen altijd een zo eerlijk en onafhankelijk advies geven bij het kopen van een smartwatch. Daarom geven we toe dat onze smartwatches niet geschikt zijn voor duiken en dat ze vooral “spatwaterdicht” zijn. Het is aan jou de vraag wat jij nodig hebt. Koop je een smartwatch voor normaal dagelijks gebruik, waarbij hij soms blootgesteld wordt aan de regen? Dan kies je voor een smartwatch van damessmartwatch.nl. Wil je liever een smartwatch die echt geschikt is voor zwemactiviteiten? Dan kun je beter op zoek naar een andere type smartwatch. Hieronder lichten we een aantal smartwatches toe, waar je eens naar zou kunnen kijken. Hier volgt onze top 3 smartwatches voor watersport. 

Lees ook: Goede en betaalbare smartwatch kopen? Zo ga je te werk!

Dit zijn onze top 3 dames smartwatches voor wateractiviteiten

Bij de selectie van een smartwatch voor wateractiviteiten zijn er tal van kenmerken die in overweging moeten worden genomen (lees ook: Waar moet je op letten bij het kopen van een dames smartwatch?). Van waterdichtheid tot trackingmogelijkheden en prestaties, er zijn veel variabelen die een horloge perfect kunnen maken voor een zwemmer. Hier zijn onze top drie dames smartwatches voor wateractiviteiten, ontworpen voor alle niveaus en budgetten.

1. Apple Watch Series 8

Met een waterbestendigheid tot 50 meter en verfijnde zwem-trackingfuncties is de Apple Watch Series 8 een uitstekende keuze voor elke zwemliefhebster. Apple heeft een speciale Water Lock-modus geïntroduceerd die het scherm vergrendelt om onbedoelde aanrakingen te voorkomen tijdens het zwemmen. Vergeet niet om het horloge na gebruik in zeewater te spoelen en te drogen.

Apple Watch Series 8

2. Garmin Forerunner 945

 Deze smartwatch van Garmin is ontworpen voor atleten, inclusief zwemmers. Met een IP68-waterbestendigheidsclassificatie, wat betekent dat het volledig beschermd is tegen stof en tijdelijke onderdompeling in water, biedt de Forerunner 945 uitgebreide zwemmetingen. Bovendien heeft het een lange batterijduur, wat ideaal is voor langdurige zwemsessies.

Garmin forerunner 945

3. Samsung Galaxy Watch Active 2

Deze smartwatch biedt gedetailleerde fitness-trackingfuncties, waaronder geavanceerde zwemtracking. Met een waterbestendigheid tot 50 meter en een speciale Water Lock-modus is het een uitstekende keuze voor wateractiviteiten.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Vergeet ook de Fitbit Versa 4 niet

Ook willen we graag nog als extra de Fitbit Versa 4 smartwatch vermelden, die ook waterbestendig is tot 50 meter en is ontworpen om de meest intensieve trainingen (waarbij er veel gezweten wordt) te doorstaan. Hoewel waterbeschadiging over het algemeen niet wordt gedekt door de garantie, heeft Fitbit bevestigd dat het veilig is om de Versa 4 in zout water te dragen, mits deze na het zwemmen wordt afgespoeld en gedroogd.

Bij het kiezen van een smartwatch is het belangrijk om na te denken over wat je wilt dat het horloge doet. Wil je je berichten lezen, oproepen beantwoorden en apps installeren? Of ben je meer geïnteresseerd in het bijhouden van je dagelijkse activiteiten of je workouts? Het antwoord op deze vragen kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Zie ook onze onderstaande video. 

Voordelig een nieuwe smartwatch kopen? Bekijk ons aanbod 

Bij damessmartwatch.nl ligt onze focus enkel op de verkoop van smartwatches voor dames. Op zowel onze website als op ons YouTube kanaal proberen wij dames zo goed mogelijk op weg te helpen met het vinden van een nieuwe smartwatch. Wil jij voordelig een nieuwe smartwatch kopen? Klik dan zeker even op het linkje en ontdek welke aanbiedingen we hebben lopen. 

Terug naar blog