Heb je een abonnement nodig voor een smartwatch?

Een smartwatch is een slim accessoire dat samenwerkt met je smartphone. Maar heb je een eigen abonnement nodig voor je smartwatch? Het korte antwoord is: dat hangt af van het type smartwatch dat je hebt en wat je er precies mee wilt doen. Laten we dat eens nader bekijken. Wel kunnen we je alvast verklappen: Voor onze eigen smartwatches voor dames is geen apart abonnement nodig. 

Smartwatch koppelen aan smartphone: Bluetooth en Wi-Fi

De meeste smartwatches kunnen via Bluetooth of Wi-Fi verbinding maken met je mobiele apparaat, en hebben daarom geen eigen abonnement nodig. Dit betekent dat jij jouw smartwatch kunt gebruiken, zonder dat jij je telefoon hoeft te gebruiken. Jouw smartwatch kan stappen tellen, afstand meten, calorieën bijhouden en meldingen ontvangen, zolang hij verbinding heeft met jouw mobiel via Bluetooth. 

Onafhankelijke smartwatches (stand alone smartwatches): de rol van een data-abonnement

Sommige smartwatches hebben ingebouwde connectiviteit en kunnen volledig onafhankelijk van een smartphone werken. Deze smartwatches vereisen echter een apart data-abonnement om volledig functioneel te zijn. Met zo'n abonnement kunnen ze bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren en berichten ontvangen en verzenden, zelfs als de verbonden smartphone niet in de buurt is. Zie hieronder hoe ze de Apple Watch Ultra gebruiken, zonder een IPhone nodig te hebben. Houd er wel rekening mee dat we het hier over het duurdere segment smartwatches hebben. 

Mobiele providers en smartwatch-abonnementen

Mobiele providers zoals T-Mobile bieden speciale abonnementen voor smartwatches. In de meeste gevallen kan je met jouw smartwatch hetzelfde nummer gebruiken als met jouw normale telefoon. Je hebt dus geen nieuw nummer nodig en mist nooit een oproep. Zowel jouw mobiele telefoon als jouw smartwatch hebben dan hetzelfde nummer. 

Smartwatch apps: gratis of premium

Wat betreft apps voor je smartwatch, zijn er talloze opties beschikbaar op platforms zoals Google Play. Veel van deze apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken, hoewel sommige een premium versie aanbieden met extra functies of in-app aankopen. Het feit dat je al dan niet betaalt voor apps op je smartwatch heeft geen invloed op de vraag of je een abonnement nodig hebt.

Smartwatch games

Voor de liefhebbers van games, zijn er een aantal games beschikbaar voor smartwatches. Deze variëren van simpele puzzelspellen tot meer complexe avonturengames. Sommige games zijn gratis, terwijl andere mogelijk een eenmalige aankoop of in-app aankopen vereisen. Nogmaals, de noodzaak van een abonnement hangt af van het feit of de game een actieve internetverbinding vereist om te spelen.

Persoonlijke Gezondheids- en Fitness Tracker

Een van de grootste voordelen van een smartwatch is de mogelijkheid om je gezondheid en fitness te monitoren. Veel smartwatches zijn uitgerust met functies voor het tellen van stappen, het meten van de afgelegde afstand, het tellen van verbrande calorieën, het monitoren van de hartslag en het bijhouden van slaapgewoonten. Sommige geavanceerdere modellen gaan zelfs nog verder en kunnen metingen doen zoals ECG en bloedzuurstofmetingen. Deze functies vereisen geen apart abonnement.

​​Het instellen van jouw smartwatch 

Als je een smartwatch voor het eerst gebruikt, moet je deze koppelen met je smartphone met behulp van een app zoals Wear OS voor Android, of in ons geval de FitPro app. Dit proces omvat meestal het downloaden van de app, het volgen van de instructies om Bluetooth en Wi-Fi connectiviteit in te stellen, en het personaliseren van je smartwatch instellingen en voorkeuren. Deze set-up procedure vereist geen abonnement. De volledige handleiding voor het instellen van jouw nieuwe dames smartwatch van damessmartwatch.nl vind je in de handleiding hieronder. 

Heb je een smartwatch abonnement nodig bij damessmartwatch.nl?

Bij damessmartwatch.nl is het aanschaffen van een speciaal smartwatch abonnement niet nodig. De smartwatches die wij aanbieden, zijn geen standalone apparaten, wat betekent dat ze ontworpen zijn om samen te werken met je smartphone, en niet om volledig onafhankelijk te functioneren. Ze vereisen dus geen eigen abonnement. Alles wat je nodig hebt is een smartphone waarmee je kunt bellen en internetten. Via Bluetooth of Wi-Fi maakt de smartwatch verbinding met je mobiele apparaat, waardoor je toegang hebt tot diverse functies zoals notificaties, fitness-tracking, en meer. Het gebruiksgemak en de connectiviteit maken de smartwatches van damessmartwatch.nl een aantrekkelijke keuze voor veel vrouwen. Ontdek daarom snel ons assortiment met smartwatches, speciaal voor dames
Terug naar blog